Viljandi peab 20. korda hansapäevi

10. juunil algavad Viljandis taas hansapäevad, annab teada Viljandimaa infoportaal.

Avapäeval toimub Viljandi järve ääres ajaloolise tantsu etendus ning ansambel Svjata Vatra kannab ette tänapäeva seatud „Sõja ja rahu laulud”. Omaette vaatamisväärsused on lõkked ja viikingilaeva kaasabil teostatav atraktiivne hansarünnak Viljandile.

Kolme päeva ja õhtu jooksul saab teisel Kirsimäel osa võtta keskaja laagrist. Kõik huvilised on oodatud uudistama, küsimusi esitama ja katsuma relvi ja turviseid ning saama osa viikingilaagri tavaelust.

Viljandi vanalinnas saab imetleda ja osta arvukate käsitööliste tooteid. Huvitavat tegevust jätkub lastehoovis ja hansahoovis, Mulgi messil Vabaduse platsil.

Laupäevaks sätib end Viljandi järve rannas laagrisse rändav lodjakoda, mis on põnev kõigile, keda huvitavad keskaegsed töövõtted: sepatöö, tõrvakeetmine, köiekeeramine ja palju muud.

Laupäeva, 11. juuni õhtul saab Ugala tiigi kaldal vaadata-kuulata ka erilist tule ja muusika vaatemängu. Oma parimaid oskusi demonstreerib kaks ilutulestikumeeskonda. Muusikaga köidavad publikut Tanel Padar ja The Sun. Õhtu kulmineerub ilutulestikumeistrite ja üle-eestilise noorte sümfooniaorkestri tule ja muusika ühisettekandega Tomi Rahula juhatusel.

Hansapäevade kavas on ka hulk sportlikke ettevõtmisi: sõpruslinnade noorte jalgpalliturniir, traditsiooniline Trepimäe jooks, Papagoi laskmine ehk ammulaskmine Hansalaskuri tiitlile, hansaregatt Paala järvel aerutamises jne.