Järvamaa valmistub oma laulu- ja tantsupeoks

Järvamaa laulu- ja tantsupidu „Tulihänna kingitus” toimub 28. mail algusega kell 17 Aravetel, teatab Järvamaa infoportaal.

Enne veel on kavas süüdata peotuli. See sünnib neljapäeva, 26. mai õhtul kell 22. Tulihänna teema seondub just vana poolkuu neljapäevaõhtuga. See päev sobivat igasugusteks rituaalseteks ja maagilisteks toiminguteks – neljapäevaõhtuti käinud vanarahvas ka ristteel kratte meisterdamas.

Tuli süüdataksegi Paides Lembitu pargis, kus on ristteed, lähistel endisaegseid laulupidusid märkiv skulptuur „Laululina” ja endine Tariuse aed, kus toimus selle kandi esimene laulupidu. Esinevad Paide meeskoor, neiduderühm Ilodus, segarühm Riikar.

Korraldajatel on sõnum: „Kui tuled, kohtud tulihännaga, kes Järvamaa rahvale tantsu- ja lauluväe toob!”

Share via
Copy link
Powered by Social Snap