Laupäeval joostakse ümber Põhja-Eesti kõrgeima tipu

Emumäe jooksu mullune start. Foto: emumae.ee
Laupäeval, 28. mail on kõik käimis- ja jooksusõbrad oodatud Emumäe jooksule, mis on tuntuks saanud kui Eesti esimene mäejooks. Jooksul osalemine on eelregistreerujatele tasuta. Esmakordselt toimub jooksuga samal ajal ka Emumäe laat.

Jooksjad saavad valida kahe distantsi vahel: 5,6 km ja 10,0 km. Mõlemad rajad kulgevad ümber Põhja-Eesti kõrgeima tipu – Emumäe (166 m üle merepinna). Lühem ring on avatud ka (kepi)kõndijatele. Kohapeal saab laenutada käimiskeppe ja kuulda Eesti kepikõnni Liidu esindaja soovitusi õigeks kepikõnniks.

Tänavu toimub Emumäe jooks juba seitsmendat korda. Emumäe mägised pinnavormid pakuvad jooksjatele põnevat vaheldust. Emumäe jooksu rada kulgeb suuremas osas mööda kõva pinnakattega teed, kuid jooksjatel tuleb läbida osa distantsist ka põllu- ja metsateedel. Jooksule on oodatud osalema nii tõsisemad jooksjad kui pühapäevasportlased.

Korraldajad loodavad tänavu mäenõlvadel näha üle 200 spordisõbra. Möödunud aastal võitis jooksu Elar Vulla ajaga 33:08, naistest oli võidukaim Janelle Tarum (41:51).

Jooksu start ja finiš on mäe tipus Emumäe vaatetorni juures, jooksuraja madalaima ja kõrgeima punkti vahe on ca 50 meetrit. Stardipauk antakse 28. mail kl 13:00. Iga lõpetaja saab diplomi ning kõigi osalejate vahel loositakse välja meeneid.

Jooksuga samal ajal tomival Emumäe laadal saab müüa-osta-vahetada taimi, raamatuid, vanavara, käsitööd ja talukaupa. Avatud on ka kohvik. Kõik on laupäeval Emumäele oodatud!

Lisainfo: www.emumae.ee/jooks, Elen Mitt (tel 53678960), elen.mitt@gmail.com