Kabalas näeb kooliõpetaja joonistusi kuulsustest

Kabala rahvamajas on avatud kooliõpetaja Ann Valangu näitus kuulsuste portreedest, antakse teada Türi veebilehel.

Ann Valang töötab Kabala põhikoolis 9. klassi juhatajana, kehalise kasvatuse, inimeseõpetuse ja inglise keele õpetajana. Näituse tutvustuses ütleb ta enda kohta: „Olen joonistanud niikaua, kui ennast mäletan. Seda eraldi õppinud ei ole. Nii hea või halb, kui ma olen, on omandatud katse-eksituse meetodil. Miks ma joonistan? See on osa minust.”

Näitusel on aastatel 2007 – 2011 valminud joonistused. Algusaastatel maalis Ann Valang värvidega, kuid nüüd on enamjaolt pliiatsijoonistaja.

Näitusel on ligikaudu 20 värvilist pilti loodusest ja esemetest ning rohkem kui 40 pliiatsiga joonistatud portreed kuulsustest kodu- ja välismaalt. Näitust vaadanud inimesed imetlevad pliiatsijoone arengut ja isikute täpset tabamist. Ann Valangule on tellimusi esitanud ka Türi valla inimesed ja ta võtab sellised pakkumised rõõmuga vastu.

Näitus on Kabala rahvamajas avatud kuni 3. juunini ja sinna pääseb rahvamaja ettevõtmiste ajal või eraldi kokkuleppel.

Birgit Õigemeel.
Ann Valangu joonistus.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap