Nastikud peesitasid Laikmaa muuseumi õuel

Eile õhtupoolikul oli Taebla vallas Ants Laikmaa majamuuseumi trepi kõrval päikese käes mõnulemas kümmekond sihvakat ja paar päris prisket nastikut. Pikimad neist vähemalt poolemeetrised.
Nastikud elavad Laikmaa maja põllukividest veranda all ja on igal kevadel samas kohas sagimas. Eile oli majamuuseumi juures metsa vahel päiksepaistes vähemalt 20 kraadi sooja, mis nastikud niiskete põllukivide vahelt välja meelitas.
Verandale lähenedes roomasid nastikud kivide vahele, kuid vähese ooteaja järel pistis esimene madu oma nina välja ja uuris ega ohtu ole. Pööras siis ümber ja kadus mõneks sekundiks. Seejärel hakkasid nastikud eri aukudest välja roomama ja kogunesid üksteise ümber väändudes kiviseina ette okste vahele, kuhu jäid pikaks ajaks end teineteise vastu hõõruma.
Loe pikemalt ja vaata pildigaleriid www.laanlane.ee
http://laanlane.ee/article/laikmaa-muuseumi-%C3%B5uel-m%C3%BCravad-kobaras-nastikud

Foto: laanlane.ee