Rahvusvaheline tantsupäev tuleb taas ühistantsimisega

Aprillikuu viimasel reedel, 29. aprillil on rahvusvaheline tantsupäev ning taas kutsub Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Selts kogu tantsurahvast ühisele tantsimisele!  Seekordne ühiselt tantsitav tants on TÕMBA, JÜRI! Ühtlasi annab Tõmba, Jüri tantsimine suurepärase võimaluse harjutada lõikuskuu teises pooles toimuvaks TeateTantsuks.

29. aprillil kell 13.05 ja 19.05 kõlab Vikerraadio eetrist Tõmba, Jüri muusika ning kõik tantsusõbrad tantsivad igas Eestimaa nurgas Tõmba, Jürit. Loo muusikat mängitakse raadiost kolme salmi jagu!

Sarnast ühitantsimist korraldab ERRS juba kolmandat korda, mullu tantsiti koos kaerajaani.  Nagu eelmistel aastatelgi kutsuvad korraldajad seda toredat ettevõtmist videolindile jäädvustama ja teiste rõõmuks Youtube’i üles laadima.  Selleks palutakse logida ennast Youtube’i sisse kasutaja ERRSKJ nime alt, mille parool on kaerajaan. Oleks tore, kui saaksid oma Youtube’i keskkonda riputatud tantsust teada anda ning seda näidata ka ERRSi või TeateTantsu Facebooki lehel!

rahvusvahelise tantsupäevaga tehakse veel kord eelsoojendust 20.-28. augustini toimuvale TeateTantsule, mille käigus läbitakse 1 000 kilomeetrit Eesti maanteid lakkamatult tantsides ja musitseerides. Üritus annab suurepärase võimaluse populariseerida rahvatantsu ja rahvamuusikat ning motiveerida õpetajaid, tantsijaid ja muusikuid tegelema rahvatantsu ja rahvamuusikaga. Projekti kaasatakse kõik eelnevalt soovi avaldanud tantsu- ja muusikahuvilised. Tantsitakse lakkamatult ehk 24 tundi ööpäevas, see tähendab, et ühe rühma lõpetamisel alustab kohe teine rühm.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap