Paides tuleb taas koduleivakonkurss

Paide linnavalitsus on kuulutanud koduse leivateo populariseerimise mõttega taas välja parima koduleiva konkursi, millest oodatakse osa võtma kõiki väärt oskusi omavaid leivategijaid, teatab Järvamaa infoportaal.

Esimest korda 2009. aastal välja kuulutatud konkurss osutus niivõrd menukaks, et kokku laekus Paide raekotta üles seatud näitusele üle kahekümne eriilmelise ning -maitselise leivapätsi üle Eesti.

Konkursi eestvedaja Edith Tänavotsa sõnul tuleks tänavu konkursil osalemiseks toimetada kaks leivapätsi Paide raekotta 23. aprilli hommikuks, et need kogu päeva toimuvate jüripäevapidustuste käigus kõigile linlastele ja Paide külalistele vaadata ning maitsta oleks.

„Leivapätsi juurde tuleks kindlasti kirjutada autori nimi ning lühike iseloomustus, mis annaks ülevaate kas leiva retseptist, valmistamisprotsessist või miks mitte ka leivategija enda teest koduse leivateo juurde,” lisas Edith Tänavots.

Mis saab edasi?  23. aprillil on leivapätsid raekojas linnarahvale kaeda. Leibade degusteerimine kestab kella 11 -13. Ühte pätsi maitsevad külastajad, teine päts antakse auhinnaks jüripäeva programmis esinejatele.

Selgitatakse välja meeste ja naiste lemmikleib, samuti kuningate lemmik. Väärt leibade küpsetajatele väärt auhinnad!

Rohkem infot: tel 383 8621, 522 3166, edith@paide.ee.