Metsaistutuspäevale oodatakse 4000 õpilast

RMK korraldab  6. mail kevadise metsaistutuspäeva, kuhu seekord oodatakse 6.-12. klasside õpilasi. Kohti jagub 4000-le õpilasele, uus
mets pannakse kasvama 75 hektaril üle Eesti.

RMK loodushoiuosakonna juhataja Marge Rammo sõnul on metsaistutuspäeva  eesmärk näidata, kuidas toimub Eesti riigimetsa kasvatamine ning pakkuda õpilastele isetegemise kogemust. “Et käimas on rahvusvaheline  metsa-aasta, teeme õpilastele istutamise kõrval ka hariva metsaretke  ning tutvustame säästva metsamajanduse põhimõtteid,“ lisas ta. 

Tänavune metsaistutuspäev on osa RMK igakevadisest koolidele suunatud  loodushariduskampaaniast. Programm sisaldab lisaks istutamisele ja  metsaretkele ka lõunat. Osaliselt kompenseeritakse koolidele ka  transport istutuskohta ja tagasi.

Metsaistutuspäevale registreerimine toimub RMK looduskeskuste kaudu  alates tänasest, 4. aprillist, lisainfo www.rmk.ee/metsakool.

Tänavuse kevadkampaania käigus korraldavad RMK looduskeskused üle Eesti erinevaid loodusharidusprogramme ligi 10 000 õpilastele. Analoogsed kampaaniad toimuvad ka sügisel ja talvel.