Internetist saab nüüd tasuta õigusabi

Justiitsministeerium avas uue õigusabiportaali Jurist Aitab, kus spetsialistid püüavad inimesi aidata kõikvõimalike õiguslike küsimuste lahendamisel. Nõu ja abi eest raha ei küsita.
Portaali leiab aadressilt www.juristaitab.ee . Avalehel on toodud 13 valdkonda, mille kohta on enamlevinud küsimused-vastused juba olemas. Samuti on lehel link foorumile, mille kaudu saab siis ise spetsialistidele küsimusi esitada. Küsida saavad aga vaid need inimesed, kes logivad ennast leheküljele sisse ID-kaardiga. Inimese andmed jäävad vaid portaali toimetaja teada, avalikult kuvatakse foorumis ainult küsimus ja vastus ning needki toimetatud kujul.

Portaali loojad on võtnud eesmärgiks anda esmast infot, mida võib vaja minna igapäevaelus ette tulevate õiguslike küsimuste korral. Samuti on leheküljel alajaotus «Vormid ja kasulikud viited», mille all on muu hulgas näidised abielu sõlmimise ja lahutamise avaldustest ning riigilt tasuta õigusabi taotlemise vormidest.

Praegu haldab portaali ja vastutab sealse sisu eest juristide liit, maikuus plaanib ministeerium kuulutada välja uue konkursi, mille käigus otsitakse uus haldaja.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap