Viitina mõisas esinevad sel laupäeval Aafrika muusikud

Sel laupäeval,  15. jaanuaril toimub Viitina mõisas teine kontsert sarjast “Aafrika rütmid” ning kuulajate ette astuvad balafonimängija ja laulja Issa Dembele Burkina Fasost, löökriistadel Ndioba Gueye Senegalist. Seekord on tähelepanu keskmes kaunikõlaline instrument balafon, mida esineja Issa Dembele on oma isa poolt edasi antud õpetuste saatel mänginud alates 5aastaselt. Lõuna-Aafrika traditsiooniline pill sarnaneb vibrafonile või ksülofonile, kuid on üleni puidust ja kõlakojad on
meisterdatud erineva suurusega kookose või ahvileivapuu viljadest. Kontserdi “Aafrika rütmid II” korraldaja Toivo Tuberiku sõnul on sarja eesmärk tutvustada põnevaid pille ja eksootilisi esinejaid ning viimaste teistsugust lähenemist muusikale. Kindlasti leiavad kuulajad mitmeid ühiseid tunnuseid eestlaste traditsioonilistes lauludes ja kaugete maade viisides.

Kontsert algusega kell 16.00 toimub 15. jaanuaril Viitina mõisas.
Muusikasarja toetab Eesti Kultuurkapital.

Lisainfo:
Toivo Tuberik
Viitina Loodushariduskeskuse juhataja

50 76 214
viitinalhk@viitinalhk.ee
http://www.viitinalhk.ee
http://twitter.com/viitina_lhk

One thought on “Viitina mõisas esinevad sel laupäeval Aafrika muusikud”

  1. Väga tore ja südantsoojendav kontsert oli. Tänud korraldajale ja muusikutele!

Kommenteerimine on suletud.