Raplamaal toimub täna omanäoline sprindiralli

Mittetulundusühing RBC korraldab täna sprintralli nime kandva võidusõidu. Ralli koosneb kaheksast erinevast lumerajast, mis asuvad Juuru, Kehtna ja Kaiu vallas. Katsed on kõik erineva raskusastmega, kohati väga tehnilised ja libedad. Võistlustrassi üldpikkus on ligikaudu 120 kilomeetrit, sellest jääl ja lumel sõidetavatel lisakatsetel läbitakse kokku keskeltläbi 28 kilomeetrit.

Tegu on klubisisese ettevõtmisega, mis sündis alternatiivina ärajäänud Juuru jõulusprindi asemele. Võistlus toimub viies arvestusklassis: 2WDE – esisillaveoga sõiduautod; 2WDT – tagasillaveoga sõiduautod; 4WD – neljarattaveoga sõiduautod; J18 – kuni 18-aastased noorukid; ATV – 2-4 rattaveoga aiatraktorid või mootorrattad. Kõigis klassides peale ATV peab meeskonda kuuluma kaks võistlejat.