Sindis vajus lume raskuse all sisse elamu katus

Varing Sindis Kanarbiku tänava eramajas. Foto: Urmas Saard
Täna öösel kella kahe ajal vajutas lume raskus Sindis Kanarbiku tänava alguses oleva elumaja köögi ja söögitoa kohal oleva ca 50 m2 suuruse katuse sisse.

Maja perenaine Irina rääkis, et juba südaööl oli kuulnud hästi tugevat tuule kohinat ja kell kaks kostus tugev mürin, ragin ja justkui kivid oleksid kukkunud. Õue minnes nägi, et hoone madalama osa lame katus oli sisse vajunud. „Kõigepealt helistasin õele ja seejärel päästeametisse, kes keeldusid esimese väljakutse peale kohale tulemisest,“ ütles Irina, kes lisas, et on praegu täiesti šokis toimunust.

Päästeamet olevat alguses arvanud, et kuna tegemist pole suure korrusmajaga, vaid väikese eramuga, peavad nad oma jõududega ise õnnetusega toime tulema ja päästeamet ei näe mingit vajadust täiendava abi järele. „Helistasin umbes pool tundi hiljem uuesti ja siis saabuti juba väga kiiresti,“ selgitas pereema.

Irina sõnul ei soovitanud päästetöötajad pärast hoone konstruktsioonide ülevaatust majja jääda, kuna kardeti ehitise täiendavat lagunemist suure lume raskuse all ka terveks jäänud osas. Igaks juhuks lülitati elekter välja.

Irina sõnutsi valmis maja 1991. aastal ja katust renoveeriti 2005. aastal. Õnneks praegu veel seintes pragusid näha pole. Seestpoolt vaadates on hoonekarp täiesti terve. Siiski kardetakse sulaga vee ruumidesse valgumist. Maja on kindlustatud Seesam kindlustuse poolt. Kas kindlustusest ka abi võib loota, seda ei teadnud majarahvas täna veel öelda.

Päästeteenistus hoiatab, et katusekonstruktsioonid võivad olla ohustatud isegi juba 30 sentimeetri paksuse märja lumekihi korral.

Urmas Saard, Maaleht.ee Pärnumaa uudiste märkmiku toimetaja

Share via
Copy link
Powered by Social Snap