Saare maavalitsus ei lepi, et hiidlastel on pikem suvi

Saare maavalitsus ei kooskõlastanud 2011. aasta Kuivastu-Virtsu parvlaevagraafikuid ja veomahte, kuna majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi esitatud graafikud ei arvesta saarlaste ja Saaremaad külastavate turistide vajadustega, kirjutab Meie Maa. Majandusministrile tehtud ettepanekuteks on pikendada suvist graafikut kahe nädala võrra, turismihooaja lõpuni ning lisada graafikujärgseid reise olulistele riiklikele pühadele ning nädalavahetustele, kui toimuvad suuremad üritused. 

Erinev suveperioodi pikkus on määratletud ka Hiiumaa ja Saaremaa liinile. Hiiumaa parvlaevaliini suvise perioodi pikkus on 30. mai – 28. august ja Saaremaa parvlaevaliini suvise perioodi pikkus 16. juuni – 14. august. “Siinkohal märgiksin ära, et veomahtudelt on Saaremaa liinil enam kui 2/3 reisijatest ja autotranspordist ning suvise liiklusmahu tõus on kogumahult samuti tunduvalt suurem kui Hiiumaal. Seetõttu meile jääb arusaamatuks Hiiumaa liini eelistamine Saaremaa liinile suveperioodil,” lisas maavanem Toomas Kasemaa.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap