Viimsis algab täna põnev rännak helide maailma

Kausthub Desikachar. Foto: Tallinna Joogaühing
Viimsi vallas Haabneemes algab täna neli päeva kestev kogemuslik seminar helide maailma. Juhendajaks Kausthub Desikachar Indiast. Viimsi keskkoolis toimuv seminar on mõeldud kõigile joogaharrastajatele ja neile, kes huvitatud helide ja meditatsiooni kasutamisest.

Neljapäevase seminari eesmärk on pakkuda osalejatele palverännakut helide maailma ning kogeda ja praktiseerida mantrate laulmist ja meditatsiooni, et kasutada neid oma vaimse ümberkujunemise teel.

Jooga filosoofia ja teised traditsioonilised India õpetused usuvad kindlalt, et heli on looduses loova ilu esmane ja põhiline mõõde. Sama põhimõte leidub ka teistest riikidest pärinevates vaimsetes õpetustes üle kogu maailma. Meie suhe helidesse nende erinevates vormides väljendub muusikas, ülistuslauludes ja kõnes ning on oluline osa meie elust.

Joogas on helide kasutamine tõusnud tähelepanu keskmesse tänu mantratele. Mantratel on loomupärane omadus mõjutada inimese sügavamaid tasandeid. Koos iidse meditatsioonipraktikaga peetakse mantrate laulmist kõige tähtsamaks ja peenekoelisemaks joogapraktikaks. Neid praktikaid pole kasutatud üksnes mõistmaks alateadvuse väljendusi ja mustreid, vaid ka nende mõjutamiseks ja muutmiseks positiivses suunas.

Rahulik ja mõtlik talvine aeg toetab meie vaimseid otsinguid ja pühad helid juhatavad meile teed. Retriit sisaldab peamiselt chantingu- ja meditatsiooniparktikat, arutelusid saadud kogemuste üle ja sellega seonduvaid teemasid. Ajastus on mõeldud aitamaks teha kokkuvõtteid lõppevast aastast ning vaadata ootusrikkalt uude.

Loe lähemalt siit.