Võimalus õppida kogukondlikult majandama

Riinu Lepa

Sel laupäevl, 27. novembril läheb Tallinnas Ovaalstuudios käima põnev kolmeosaline kursus “Majandusest, lihtsalt ja teistmoodi”, kus räägitakse majandusest tavapärasest veidi teise nurga alt. Kursusel kõneldakse inimesest lähtuvast majandusest ja teadlikest valikutest ehk kuidas iga inimene saab muuta maailma paremaks läbi omaenda tegevuse.

Kursuse juhendaja Riinu Lepa ütleb, et majandus on teema, mis paljusid inimesi hirmutab, samas oleme kõik sellega seotud olles majandussüsteemi käimalükkajaid läbi elatise teenimise. Kursus püstitab mitmeid küsimusi, millele otsitakse koos vastust: Millise süsteemi oleme inimkonnana käima lükanud 21.sajandil? Kas meie roll elatise teenijatena on meie enda vaba valik või on see suuresti stereotüüpne süsteemi osa? Kas see, mida me iga päev teeme, on meie hingega kooskõlas? Või töötame selleks et, kunagi lähi- või kaugemas tulevikus saaks teha seda, mida “hing on alati ihaldanud”? Kas me töötame vaid tuleva hetke nimel? Kas me tajume oma rolli oma igapäevaste valikute kaudu?

“Teistmoodi” majanduskursuse teemad:
* MINA majanduse agendina
* Globaalse majandussüsteemi olemus
* Toiduainetetööstus vs terviklik toitumine
* Meie jäägid Maal
* Inimese elatisvahendite valik
* Teistmoodi ettevõtlus
* Kogukondlik majandamine
* Jätkusuutliku ühiskonna visioneerimine

Riinu Lepa unistab maailmast, kus kõik inimesed on õnnelikud ning panustab sellesse unistusse läbi erinevate tegevuste. Majanduse, keskkonna ja inimese omavaheliste suhete teemadega on ta süvitsi tegelenud kuus aastat. Riinu õpib EBSi juhtimisteaduste doktorantuuris, uurides jätkusuutlikke majandusmudeleid, arendab sotsiaalset ettevõtet, tegeleb metameditsiiniga, kasvatab kodus kahte väikest tüdrukut ja osaleb vabatahtlikuna mitmes organisatsioonis. Riinu on ka üks Tagurpidi Lavka eestvedajaid.

Kursuse teemad on jagatud kolme päeva peale, töö käib igal päeval kl 10.00-16.00. Osalemine tasuline, vajalik eelregistreerumine aadressil ovaal@ovaal.ee. Loe lähemalt siit.