Saaremaa põllumeestelt võib solidaarsust õppida

Valjala POÜ Tantse lehmalaudas kuu aega tagasi puhkenud tulekahjus hukkunud üheksa piimalooma kohad aitasid täita Saaremaa Põllumeeste Liidu liikmed, annetades iga hukkunud lehma asemele tiine mullika, kirjutab ajaleht Meie Maa.

„Loomade valik oli vaba. Väiksematel tootjatel on tiine mullika äraandmine muidugi raskem, suurematel lihtsam. Aga see ei olegi nii väga materiaalne abi, vaid rohkem moraalne. Tahame nii suure õnnetuse puhul solidaarsed olla,” lausus aktsiooni organiseerija, Saaremaa Põllumeeste Liidu esimees, Kõljala ühistu juht Tõnu Post. „Mul on väga hea meel, et kõik asjaga kaasa tulid. Aga idee autor oli Mati Mägi Hekvast,” lisas ta.

„Kui Tõnu mulle helistas, ei saanud ma rääkida, hakkasin nutma. See on uskumatu, kui palju meile pärast õnnetust helistati, küll Saaremaalt, küll mandrilt. Inimesed olid väga heasoovlikud. See on tõesti väga tore ja hingeminev, mida Saaremaa põllumehed meie heaks ette võtsid, “ lausus Valjala ühistu juht Liilia Eensaar. Ta kinnitas, et teeb kõik, et neid loomi hoida ja lubas annetajaid edaspidi oma loomi vaatama kutsuda.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap