Toidupank peab täna aru

Täna, 10. novembril, kell 18.00 toimub Toidupanga mündikampaania avatud koosolek VonKrahli teatri baaris, aadressil Rataskaevu 10, Tallinn.

Suur osa eestimaalastest satub mingil perioodil oma elus olukorda, kus ei jätku ressursse isegi oma igapäevase toidulaua katmiseks. Erinevatel hinnangutel elab täna Eestis rohkem kui 100 000 inimest, kellel on raskusi endale igapäevase toidu tagamisega, neist ligi 20 000 on lapsed. Samal ajal jääb paljudes kauplustes ja tootmisettevõtetes üle sadade kilode kaupa kvaliteetset toitu, mida ära müüa või realiseerida ei jõuta.

Toidupank on loodud just selleks, et need kaks asja kokku viia – kogutakse kokku ülejääv toit ja viiakse see abivajajateni. Praegu abistatakse inimesi Põhja-Tallinnas, Lasnamäel ja Tartus. Võimalikke toiduannetajad ning abivajajaid seevastu leidub ohtralt üle terve Eesti. Toidupank vajab abi kaubikute, laosisustuste ja külmkappide soetamiseks, et oma tegevust laiendada Eesti erinevatesse punktidesse.

Sellel sügistalvel 14. oktoobrist 2010 kuni jaanuar 2011 kutsutakse kõiki eestimaalasi üles annetama oma kroonimündid Toidupanga tegevuse laienemise heaks. Iga annetatud münt aitab kaasa sellele, et üha suurem hulk raskustes kaasmaalasi saaksid iganädalast abi kvaliteetse toidu näol.

Täna tulevad kahe sisuka tunni jooksul kõneks järgmised teemad:  Kaia-Kaire Hunt – sissejuhatus, üldisest asjade seisust ja arengutes, Ene Lehiste – annetusanumatest ja maakondlikest arengutest, Tiina Urm – meedia ja PR seisust ja plaanidest, uuenenud veebilehest, Artur Rauhiainen – ürituste hetkeseisust, uutest mõtetest, Anneli Duarte – organisatsioonidega koostöö mündikogumisel, Anneli Ohvril – turunduse tulevased tegemised, Viktoria Kuusk – finantsidest, Piet Boerefijn / Helga Timmerman – Toidupanga arengutest, Eva Truuverk – teistest töös olevatest algatustest.

Palun andke tulekust teada telefonil 590808 60 või e-posti teel: kaiakaire@teemeara.ee