MTÜ Hiiumaa Ankur kutsub noortefoorumile

 30. oktoobril algusega kell 10 toimub Käina huvi- ja kultuurikeskuses kolmas Hiiumaa noortefoorum Ankur 2010 „Noored ja kohalik omavalitsus“.

 Avatud ruumi meetodil toimub arutelu teemal „Noored volikokku – kas ja kuidas?“.   Ümarlauast on peale noorte osa võtma oodatud kõigi Hiiumaa omavalitsuste esindajad ja maavanem. Kutsed on saadetud ka Eesti Linnade Liidu ning naabermaakondade noortekogu esindajatele.

Ettekannetega teemal „Noorte kaasamine – kohustus või võimalus?“ esinevad Urmo Kübar, kes on Eesti Mittetulundusühingute ja Sihtasutuste Liidu juhataja, ja Kristo Notton, Eesti Noorteühenduste Liidu noorte osaluskogude koordinaator. Õhtul esilinastub MTÜ Hiiumaa Ankur noorte tehtud film sellest, kuidas noored Hiiumaa omavalitsusi ning nende toimimist ette kujutavad ja mis mõtteid see neis tekitab.  Töötab stuudio, kus Tallinna Ülikooli Haapsalu kolledži abiga on võimalik teha isiklik valimiskampaania virtuaalplakat. 

Noortefoorum Ankur toimub kolmandat korda.  MTÜ Hiiumaa Ankur kuulub maakondlike noortekogude võrgustikku, mis annab noortele vanuses kuni 26 eluaastat võimaluse kaasa rääkida otsutusprotsessides.