Valgas tuleb oktoobri algul mihkliturg

Laupäeval, 2. oktoobril on aiasaaduste ja loomade kasvatajad, leivaküpsetajad, hoidiste ja koduveinide valmistajaid oodatud Valka mihkliturule kauplema.

Mihkliturg ja sügispidu algavad Valga kesklinnas kell 9. Päeva juhib Jorh Adniel Kiir Paunverest (Oskar Lutsu huumoripreemia laureaat Margus Abel).

Kultuuriprogrammis esinevad Pärnumaa mandoliiniorkester Olavi Kõrre juhendusel, soleerib Melani Tali (suupill); Valga linna rahvatantsurühmad Pilleriin, Rukkilill, Sõsarad ja Karikakar; Valge Maja laulukoor; mustkunstnik.

Muuseumis on väljas näitus „Sügis aias, metsas ja purgis”. Samas toimub koduleiva küpsetamise konkurss.

Kultuurikeskuses degusteeritakse ja hinnatakse koduveine. Kultuurikeskuse ees selgitatakse aga välja tugevaim Mihkel.

Töötab rahvuslik õpituba: rahvuslike motiivide joonistamine kotile. Mõniste muuseum tutvustab lambapügamist (puulambal naturaalse nahaga), luuvalu – lõnga ketramist pesemata villast, villast või nahast kasuka valmistamist, villapesemist, viltimist, kraasimist, ketramist jne.

Säde pargis saavad lapsed poniga sõita. On avatud Valgamaa sepa Mart Salumaa sepikoda. Laste käsutuses on ka batuudid ja elektriautod. Toimub asfaldijoonistuste võistlus „Sügis korvis”.

Mihkliturul kauplemiseks (müügiplats tasuta), koduleiva küpsetamise konkursist ja konkurss-näitusest „Sügis aias, metsas ja purgis” osavõtuks tuleb teatada enne 28. septembrit telefonil 5591 5446 või e-posti aadressil mainorman@hot.ee. Koduveinide konkursil osalemiseks saab registreerida telefonil 5646 7946.

Vaata lisa!