Huvipäevad seeneriigi saladuste avastamiseks

Lähipäevil on Tartu ja Elva kandis tulemas mitu huvipäeva seeneriigi saladuste avastamiseks. Seenemetsa saab minna koos juhendajatega.

TÜ loodusmuuseumi seente huvipäev on 8. septembril. Metsas ei õpita seeni mitte ainult tundma, vaid kogutakse neid ka seenenäituse tarbeks. Väljasõit on kell 10 Vanemuise 46 eest. Juhendavad Külli Kalamees ja Kadri Pärtel. Üritus on tasuta, vajalik on eelregistreerimine: loodusmuuseum@ut.ee,: Info 737 6076 (loodusmuuseumi administraator).

Kahel järgmisel päeval, 9.-10. septembril korraldatakse seenenäitus Vanemuise 46 fuajees. 9. septembril on see lahti 10-19, 10. septembril 10-17.30; konsultatsioonid on kell 11 ja 16. Juhendavad Kuulo Kalamees (09.09 kell 16) ja Külli Kalamees.

Vapramäe-Vellavere-Vitipalu sihtasutuse korraldatav tasuta seeneõppepäev on Elva-Vitipalu maastikukaitsealal laupäeval, 11. septembril algusega kell 10. Kogunetakse 9.45 Elvas nn Mahlamäe teeristis, kust sõidetakse koos edasi matka alguspunkti. Juhendavad mükoloogid Kadri Pärtel ja Teele Jairus. Retk kestab umbes neli tundi. Osalejate arv on piiratud ja vajalik on eelregistreerimine: 525 4172 või triinu@vvvs.ee. Seeneõpet toetab KIK.