HÕIMUPÄEV ON LIPUPÄEV

Hõimupäev on lipupäev. Fotokollaaž: Urmas Saard / Külauudised

Päevatoimetaja

Oktoobrikuu kolmandal laupäeval tähistatakse Eestis hõimupäeva ning sel puhul heisatakse meie riigilipud. Riikliku tähtpäevana on hõimupäev ühelt poolt Eesti omanäolise keelelise ja kultuurilise identiteedi ning rahvusliku omakultuuri päev, teisalt aga pühendatud soome-ugri rahvaste sidemetele ja koostööle.

MTÜ Fenno-Ugria Asutuse eestvõttel toimub oktoobrikuu kolmandal nädalal traditsiooniliselt ka üle-eestiline festival Hõimupäevad, mis on soome-ugri rahvastele pühendatud sündmustesari ja mille värvikirevamad kontserdid toimuvad just hõimupäeval. Festivaliprogrammi kuuluvad muuhulgas näitused, filmilinastused, konverents, kirjandusõhtud ja palju muusikat.

Hõimupäevad on soome-ugri rahvaid, keeli ja kultuuri tutvustav avalikkusele suunatud üritustesari, mida Eestis on korraldatud 1928. aastast saadik ja mille eestvedaja on Fenno-Ugria Asutus.

Kuid lisaks Fenno-Ugria Asutusele on tähistajaid teisigi. Juba täna toimub Pärnus Raeküla vanakooli kogukonnakeskuse peegelsaalis kell 12 kuni ~14 keskpäevane kontsert, millega tähistatakse linnaosas hõimupäevi. Esinevad ansamblid Rannavaresed, Tagaküla Ööbikud, Rotiküla Vanamehed ja võibolla veelgi mõni üllataja.

Samal teemal:

HANDID – MEIE PÕLISRAHVASTE SÕBRAD

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Share via
Copy link
Powered by Social Snap