TALLINNA LOOMAAED ALUSTAB SÜGISVAHEAEGA SUURE KÕRVITSAPEOGA

Kõrvitsalaterna konkursi võidutöö 2023. aastal. Foto: Helina Õunapuu

Päevatoimetaja

Peopäeval näeb erinevat liiki loomi kõrvitsaid söömas, saab osaleda konkursil „Kõige uhkem kõrvitsalatern“ ja mängida vahvat ristsõnamängu. Loomaaias jagub tegevust kogu perele ka sügiseseks koolivaheajaks.

Maitsev kõrvitsamemm kilpkonnadele. Foto: Helina Õunapuu

Laupäeval, 19. oktoobril kutsub Tallinna loomaaed igasügisesele traditsioonilisele kõrvitsapeole. „Kõrvitsapidu on üks Tallinna loomaaia toredamaid traditsioone, kus loomadele pakutakse sügisande – värskeid ja toitvaid kõrvitsaid,“ rääkis loomaaia direktor Kaupo Heinma.

Loomade kommenteeritud toitmised algavad kell 11:30 ning päeva jooksul kohtab kõrvitsatega maiustamas väga erinevaid loomi:

  • 11.30 Kotkad ja kakud
  • 12.00 Takiinid ja alpakad
  • 12.00 Binturong (Vihmametsas)
  • 12.30 Makaagid ja okassead
  • 13:00 Hülged
  • 13.00 Saarmad (Vihmametsas)
  • 13.30 Tiiger
  • 14.00 Elevandid
  • 14.30 Surikaadid (Paksunahaliste majas)
  • 14.45 Kääbusjõehobu (Paksunahaliste majas)

Laste loomaias saab lemmikute maiustamist uudistada kogu päeva jooksul.

Kõrvitsapidu laste loomaaias. Foto: Helina Õunapuu

Huvitavaid tegevusi ja uudistamist jagub loomaaias nii kõrvitsapeoks kui ka terveks sügisvaheajaks. Läänevärava fuajees saab tutvuda Tallinna Botaanikaaia kõrvitsate näitusel erinevate kõrvitsasortidega kogu sügisvaheaja jooksul. Kõrvitsaid söövad paljud loomad aastaringi ning nende koguste erinevuse toob efektselt välja kõrvitsate väljanäitus „Kes sööb? Kui palju sööb?“ Paksunahaliste maja ees. Ristsõnamängu leiab kassast ja külastusjuhi juurest ning õigesti vastajate vahel lähevad pärast sügisvaheaja lõppu loosi auhinnad!

Jaapani makaakide kõrvitsapidu. Foto: Helina Õunapuu

Konkursiks „Kõige uhkem kõrvitsalatern“ meisterdatud kõrvitsalaternaid oodatakse loomaaia lääneväravasse (Ehitajate tee 150) 16. oktoobrist 19. oktoobrini kella 11:30ni. Laupäevasel kõrvitsapeol ning ka pühapäeval saavad kõik loomaaia külastajad konkursi kõrvitsalaternaid imetleda ning oma lemmiku poolt hääletada. Parimatele kõrvitsalaternatele on auhinnad!

„Kohtumistel loomadega“ toimuvad sügisvaheajal (20.-26. oktoober) iga päev. Sellele lükatakse hoog sisse laisklooma kommenteeritud toitmise rahvusvahelisel laisklooma päeval 20. oktoobril kell 14.30. Nädala sees näeb, kuidas toidetakse ninasarvikut, jääkarusid, Amuuri leoparti, Prževalski hobust ja tiigreid ning saab nende loomade kohta rohkem teada!

Sügisvaheaja lõpul, laupäeval, 26. oktoobril tähistatakse rahvusvahelist lumeleopartide päeva töötoa ja loenguga Vihmametsa restoranis ning lumeleopardi kommenteeritud toitmisega Alpinaariumis. Lumeleopardi päeva toetab lumeleopardi vader Lidl Eesti.

Kõrvitsamemm kutsub vihmametsa. Foto: Helina Õunapuu

Sügisvaheaja lõpp paneb punkti loomaaia heategevuslikule kõrvitsate kogumiskampaaniale. Loomaaed ootab kõrvitsaid kõigilt lasteaedadelt, õppe- ja huvikoolidelt, kogukondadelt ja heatahtlikelt inimestelt 25. oktoobrini loomaaia põhjavärava kogumiskasti (Paldiski mnt 145). Palume enne aiasaaduste loomaaeda toomist tutvuda kogumiskampaania reeglitega ning suuremate koguste puhul registreeruda loomaaia kodulehel. Kõrvitsapeol ja sügisvaheajal söövad loomad just lahkete annetustena saadud kõrvitsaid ning loomaaed on oktoobri lõpus ehitud loomaaiatöötajate ja vabatahtlike kaunistatud kõrvitsatega, mis on loomaaeda jõudnud kõrvitsate kogumiskampaania käigus.

Kõrvitsapeo ja sügisvaheaja sündmuste programmi leiab loomaaia kodulehelt. Loomaaed on oktoobris avatud kell 9-19, sissepääs ja piletimüük kell 9-17.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Share via
Copy link
Powered by Social Snap