AIR BALTIKU LENNUKITELE VALITAKSE BALTIMAADE LINNADE NIMED

Illustreerivpilt Balti ühtsusest. Fotokollaaž: Urmas Saard / Külauudised

Päevatoimetaja

Balti keti 35. aastapäeva tähistamiseks teeb Läti rahvuslik lennufirma airBaltic üleskutse osaleda hääletusvõistlusel, et leida oma Airbus A220-300 lennukipargi lennukitele Läti, Eesti ja Leedu linnade nimed. Kokku saab nime 48 lennukit, millest igat Balti riiki esindab võrdselt 16 linna.

Internetis on hääletamine avatud 5. augustist 22. augustini.

Martin Gauss, airBalticu tegevjuht ja president ütleb, et Balti keti 35. aastapäev on oluline tähtpäev. Sellega tähistatakse kogu Baltikumi ühtsust ja ühist ajalugu. Nimetades oma lennukid Läti, Eesti ja Leedu linnade järgi, ei austa me mitte ainult seda tähelepanuväärset sündmust, vaid tugevdame ka sidet meie rahvaste vahel. On au, et meie lennukid kannavad Baltikumi linnade nimesid terves maailmas, mis näitab meie ühtsust ja uhkust,” lausus Martin Gauss.

Tähelepanuväärne on seegi, et ümber nimetatakse ka need lennukid, mis kannavad Läti linnade nimesid alates 2018. aastast.

 olgu see keskmise suurusega Pärnu, või väike Vievis, Sindi või veel väiksem Mõisaküla

Oma lemmiklinna poolt saab hääletada siin – olgu see keskmise suurusega Pärnu, või väike Vievis, Sindi või veel väiksem Mõisaküla: https://vote.airbaltic.com/

Võistlus on avatud kõigile soovijatele mis tahes riigist ja hääletada saab üks kord päevas. Osalejad võivad hääletada iga Läti, Eesti või Leedu territooriumil asuva linna poolt, millel on ametlik linna staatus, olenemata hääletaja rahvusest, kodakondsusest või elukohast. 48 valituks osutunud linna nimed avalikustatakse 23. augustil.

Balti kett oli rahumeelne poliitiline meeleavaldus, mis leidis aset 23. augustil 1989. Ligikaudu kaks miljonit inimest ühendasid käed, moodustades 600 km pikkuse inimketi läbi Balti riikide. See tegu näitas väikerahvaste ühtsust püüdluses vabaneda Nõukogude Liidust.

*

airBaltic opereerib enam kui 130 liinil Riiast, Tallinnast, Vilniusest, Tamperest ja hooajaliselt Gran Canarialt, pakkudes ühendusi laia valiku sihtkohtadega lennufirma liinivõrgus Euroopas, Lähis-Idas, Põhja-Aafrikas ja Kaukaasia piirkonnas. Täielik airBalticu lendude ajakava ja piletid on saadaval ettevõtte kodulehel www.airbaltic.com.

airBaltic (Air Baltic Corporation AS) on 1995. aastal asutatud aktsiaselts, mille põhiaktsionär on Läti riik, kellele kuulub 97,97% aktsiatest, ülejäänud aktsionäridele aga 2,03%. airBaltic pakub ühendusi enam kui 70 sihtkohta Euroopas, Lähis-Idas, Põhja-Aafrikas ja Kaukaasia piirkonnas. Viimase 28 aasta jooksul on airBaltic arenenud tugeva ja rahvusvaheliselt tunnustatud lennufirmana, mis annab tööd enam kui 2500 töötajale. airBalticu lennukipark koosneb 48 Airbus A220-300 lennukist, mis teeb sellest ühe Euroopa noorima lennukipargi.

Lennufirma on pälvinud mitmeid rahvusvahelisi auhindu tipptaseme, uuenduslike teenuste ja märkimisväärsete saavutuste eest. Skytrax on kolm aastat järjest tunnustanud airBalticut kui oma piirkonna parimat lennufirmat. Lisaks andis Rahvusvaheline Lennutranspordi Assotsiatsioon (IATA) 2022. aastal airBalticule mitmekesisuse ja kaasamise meeskonna auhinna. 2023. aastal pälvis lennufirma Euroopa parima salongiteenuse APEX Passenger Choice Award. Lisaks pälvis airBaltic 2024. aastal PROS AI Innovator Award auhinna AI võimendamise eest, et saavutada muutlikke tulemusi ja optimeerida toiminguid.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap