VIKIPEEDIA SUVINE PILDIKOGUMISKAMPAANIA „KÜLAST KÜLLA”

Karula bussiootekoda Valgamaal. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Käesoleva kuu alguses kuulutati välja Vikipeedia pildikogumiskampaania “Külast külla”, mis kestab tänavu 31. augustini. Kõiki kutsutkase jäädvustama suviseid hetki tuhandetest Eestimaa küladest!

Igal külal on oma lugu, mis ootab avastamist, olgu pildil iidne mõis, bussipeatus, vana kõrts või kaunis maastik. Eestimaal ringi rännates võiks võtta hetke, mida kaamera abil jäädvustada. Iga kaamerasse püütud hetk aitab täiendada Vikipeedia piltide andmebaasi ning rikastada kõigi teadmisi Eesti tänapäevast, ajaloost ja kultuurist.

Eriti oodatud on jäädvustused objektidest ja kohtadest, millest senini veel Vikipeedias pilte pole. Kampaania korraldaja Pille Priksi sõnul võiks pilte teha kõigist küladest, nii nendest kus on olemas uhked mõisad ja vaatamisväärsused, kui ka nendest, kus küla tähistab vaid bussipeatus ja paar maja. “Kui olete pärit mõnest väikesest külakesest, siis võtke ette retk koju lapsepõlve radadele, külastage vanavanemate maid või lihtsalt peatage auto tee ääres mõnes väikeses kohas ja pildistage külaraamatukogu või õitsvat kartulipõldu!” Fotode tegemise aeg pole siiski oluline, need võivad olla tehtud ka kümne aasta eest!

Piltide üleslaadimine Vikipeedia keskkonda on jõukohane igaühele, tuleb vaid juhiseid järgida. Kogu info kampaania kohta leiab kas Wikimedia Eesti kodulehelt (wikimedia.ee) või kampaania vikilehel “Külast külla!”

Kampaanias oodatakse osalema ka kohalikke omavalitsusi, asutusi ja ettevõtteid. „Kutsume teid üles panema usinamatele pildistajatele välja väikesi ergutusauhindu, meeneid ja kohalike tootjate tooteid. Näiteks on juba kampaaniasse panustamas Väike-Maarja, Kose ja Anija vald,” ütleb Pille Priks.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Share via
Copy link
Powered by Social Snap