KUTSEÕPPURID VÕTSID LÜLLEMÄE LIUMÄEL ISETEHTUD SÕIDUKITEGA MÕÕTU

Rändkarika võitnud võistkond Õpilasesindus. Foto: Ave Kaupmees

Valgamaa Kutseõppekeskuse õpilased ja õpetajad tähistasid vastla- ja sõbrapäeva väljasõiduga Lüllemäe suusamäele, kus omameisterdatud sõidukitega pikimat liugu jahiti. Sellega taastas kool enam kui kümne aasta taguse traditsiooni, viimane isetehtud sõiduvahendite võistlus toimus aastal 2013.

Valmistumine Lüllemäele minekuks. Foto: Ave Kaupmees

„Kelkude ehitamisel olid noored väga leidlikud, palju võis näha taaskasutust, kus uus sõiduriist valmis vanadest suuskadest, kelkudest, rehvidest või muudest materjalidest. Kasutati ka vanu kanistreid, plastiktoole ja stangesid ning rõõmu tegi, et võistkonnad leidsid võimaluse leiutis oma erialaga siduda, mootorsõidukitehnikud keevitasid, logistikud kasutasid euroaluseid ja tislerid ehitasid puidust kelgu,“ rääkis spordipäeva korraldaja, Valgamaa Kutseõppekeskuse mootorsõidukitehnikute õpetaja Siim Villemson.

Valmivad omameisterdatud sõidukid. Foto: Ave Kaupmees

Seekord läks rajale kolmteist võistkonda, seejuures oli igas meeskonnas kolm-neli liiget. Pikima liu ja auhinnaks välja pandud rändkarika saavutas võistkond Õpilasesindus, mille liikmed Karel Lillipuu, Berit ja Birgitte Kärgenbergi ning Kevin Raidla sõnul oli tegemist nende elu mugavaima sõiduga – nimelt sõideti mäest alla voodiga.

Vastla- ja sõbrapäeva tähistamine Lüllemäe suusamäel. Foto: Ave Kaupmees

„Idee sai alguse naljast, et õpilasesinduse president on raskest tööst väsinud ja kavatseb kelgutamise asemel magada. Nii ehitasimegi oma kelgu õhkmadratsist ja padjast-tekist, teipi kulus ka, et kogu asi koos püsiks. Registreerusime võistlusele viimasel hetkel ja ehitasime sõiduki valmis ühe õhtuga, sellevõrra tuli võit suure üllatusena,“ rääkis Valgamaa Kutseõppekeskuse õpilasesinduse juht Karel Lillipuu.

Liulaskmine Lüllemäe suusamäel. Foto: Ave Kaupmees

Kolmapäeval pikima liu võistluse võitjatele üle antud rändkarika andis kool viimati välja aastal 2013. Sellega taastati vahepeal aastateks soiku jäänud traditsioon, kuid nüüdsest on kooliperel kavas isetehtud sõidukite võistlus maha pidada igal aastal. Kokku osales spordipäeval aga suur osa Valgamaa Kutseõppekeskuse meeskonnast ehk ligi 130 õpilast ja 16 õpetajat.

Lüllemäe suusamäel. Foto: Ave Kaupmees

„See on kooliperele oluline, et korraks õppetööst eemale astuda ja üheskoos üks võimas üritus korraldada. Kõik said oma osa anda, õpilasesindus juhtis liuvõistlust, kokaõpilased küpsetasid kondiitritunnis kogu koolile pirukaid, mis mäele kaasa võeti, ja keetsid kuuma teed, õpetajad juhendasid kelkude ehitamist ja personal aitas päeva tegevusi läbi viia – lisaks pikima liu võistlusele pandi võimed proovile ka suusatamises, tuubiga sõitmises, mäesuusatamises ja lumelaual,“ märkis Siim Villemson.

KU päevatoimetaja