MAKSIM TSJUBIK ON TÄNAVUSE ERICH ROODUSE KUTSEHARIDUSE STIPENDIUMI OMANIK

Maksim Tsjubik, Erich Rooduse nimelise kutsehariduse stipendiumi omanik, koos oma isa ja emaga. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Jõululaupäeval andis MTÜ Selts Raeküla Maksim Tsjubikile üle tänavuse Erich Rooduse nimelise kutsehariduse stipendiumi. Stipendiumisertifikaadi andis noormehele kätte Erich Rooduse esindajana otsustuskomisjoni liige Peep Vits.

Erich Rooduse esindajana stipendiumi välja andmisel osalenud otsustuskomisjoni liige Peep Vits annab stipendiumisertifikaadi Maksim Tsjubikile üle. Lisaks kingib Raeküla Vanakooli keskuse juhataja Piia Karro-Selg stipendiaadile Raeküla tunnusmaskotiks oleva roti.
Foto: Urmas Saard / Külauudised

„Pärnumaa Kutsehariduskeskuses teisel kursusel kokaks õppiva Maksimi koolitee on meie juures olnud üllatuste rohke,” lausus Maksimi rühmajuhataja Hevelin Antsmäe, kelle sõnul oli ta kooli õppima asudes kohe alguses hästi püüdlik ja osavõtlik, eeskujuks paljudele oma klassikaaslastele. „Maksim nõustus ette võtma projekte, mida keegi teha ei tahtnud, näiteks õpetajatega erinevatel konkurssidel ja laatadel osalemist.” Noorhärra õppeedukus on olnud suurepärane. Ta saab ka riigipoolset õppetoetust väga hea õppeedukuse tõttu. Kui paljudel noortel on probleeme puudumistega, siis Maksim on seevastu käinud koolis hästi eeskujulikult. Mitmete ettevõtmiste algatajana on Maksim korraldanud jõulupidusid ja väljasõite. „Ta on viisakas ja teab, kuidas õpilane peaks koolis käituma, kutsudes korrale kaasõpilasigi. Ta on märkaja ja kaasaja,” selgitas Antsmäe.

Märkimata ei saa jätta tema väga sportlikku eluviisi ja kuulumist kooli jalgpalli meeskonda. Klassiga võitis ta eelmisel aastal esimese koha jalgpallis.

toiduvalmistamine on teda huvitanud juba alates kuuendast klassist

Käesoleval õppeaastal alustas Maksim kutseõpetaja Herkki Ruubeli käe all ja abilisena harjutamist Aasta Koka võistluseks, milles saavutati ühiselt kolmas koht. „Ruubel valiski Maksimi välja just tema kohusetundliku käitumise põhjal. See tähendab, et temale saab loota. Loodan südamest, et Maksim leiab ka ise sellist motivatsiooni, et järgmisel aastal osaleda Aasta Noorkoka võistlusel,” rääkis Antsmäe, kelle hinnangul on Maksim Tsjubik kõigiti seda stipendiumit väärt.

Stipeendiumi saaja ise ütles, et toiduvalmistamine on teda huvitanud juba alates kuuendast klassist. Ja see ajendaski teda õpingu valikut tegema. Maksim kavatseb tulevikus avada koguni oma restorani.

Aasta kokk 2023 abiline Maksim Tsjubik (paremal). Foto: Pärnumaa Kutsehariduskeskus

MTÜ Selts Raeküla on juba 22 aastat tegelenud kohaliku kogukonna elu edendamist läbi erinevate kultuuriliste, haridulike, noorsootöö ja ühiskondlike tegevuste. Nende eesmärk on olnud läbi paljude aastate mitmekesise huvihariduse ja täienduskoolituse võimaluste loomine lastele ning täiskasvanutele. Omanäoline kutsehariduse stipendium sündis raekülalase Erich Rooduse viimse tahte avaldusena. Stipendiumi sihtpiirkonnaks on Pärnu Raeküla linnaosa, millega peab kandideerijal olema konkreetne side.


Stipendiumi välja andmiseks teevad koostööd Erich Rooduse, MTÜ Selts Raeküla ja MTÜ Zonta Pärnu klubi esindajad. Stipendiumi eesmärk on toetada kutseharidust omandavat noort, kelle juured asuvad Pärnu linna Raeküla linnaosas ja kes on esimese õppeaasta mistahes Eesti kutsehariduse õppeasutuses edukalt lõpuni viinud.

Erich Rooduse kutsehariduse stipendiumi vol 1 fondi suurendati esialgselt 1200 eurolt eesmärgiga kuni 1800 euroni.

Eelmisel aastal pälvis esimese Rooduse kutsehariduse stipendiumi Pärnumaa Kutsehariduskeskuse IT-süsteemide nooremspetsialisti eriala II kursuse õpilane Martin Mäeväli.

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

MARTIN MÄEVÄLI PÄLVIS ESIMESE ERICH ROODUSE NIMELISE STIPENDIUMI

PÄRNU RAEKÜLA LINNAOSA SAI ENDALE KUTSEÕPPURI STIPENDIUMI

Share via
Copy link
Powered by Social Snap