PÜHAPÄEVAL SÜÜDATAKSE PÄRNUS ADVENDITULED

Jõuluvana läidab esimese advendi küünlaid. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Pühapäeval, 3. detsembril algab advendiaeg, mille tähistamiseks süüdatakse Pärnus ja tema osavaldades esimesed advendiküünlad ning jagatakse soovijatele advendituld.

esimese advendi jõuluinstallatsiooni avamise ja kontserdiga

Pärnus algab advendiaja tähistamine kell 13 Raeküla Vanakooli keskuse esisel traditsioonilise esimese advendi jõuluinstallatsiooni avamise ja kontserdiga. XV Raeküla hea kodaniku nädala lõpetamisel antakse üle hea kodaniku tiitlid: Raeküla hea kodanik 2023, Raeküla hea kodanik nr 1 ja Raeküla noor kodanik 2023.

Kell 16 toimub Eliisabeti kirikus teenistus, kus lauldakse jõululaule. Kell 16.45 algab Eliisabeti kirikus süüdatud advenditule rongkäik kiriku juurest Iseseisvuse väljakule.

Iseseisvuse väljakul musitseerivad kell 16.15-16.40 Pärnu Päikese Kooli õpilased Olavi Kõrre juhendamisel, kell 16.50 alustab esinemist Kaitseliidu Pärnumaa maleva puhkpilliorkester Saxon. Kell 17.00 jõuab advendituli Iseseisvuse väljakule. Kohale tulnuid tervitavad Pärnu linnapea Romek Kosenkranius ja Eliisabeti koguduse õpetaja, EELK Pärnu praostkonna praost Tõnu Taremaa, kes jagavad soovijatele advendituld.

Janne Ristimetsa tantsustuudio lapsed

Järgneb meeleolukas programm, kus esinevad puhkpilliorkester Saxon ja Janne Ristimetsa tantsustuudio lapsed. Kohal on Eestimaa Jõuluvanade Ühenduse jõulutaadid.

Paikusel süüdatakse advendituli kell 15 Coopi kaupluse vastas asuval lipuväljakul. Advenditulega saabub Pärnu linnavolikogu esimees Andres Metsoja, head sõnad annab edasi Paikuse osavallakeskuse juht, linnavalitsuse liige Marika Valter. Jagatakse advendituld, esinevad Sindi Muusikakooli õpilased ja Paikuse kooli rahvatantsurühm. Avatud on Paikuse lionsklubi heategevuslik kohvik, kes palub oma joogikruusi kaasa võtta, Paikuse Huvikooli telgis saab avastada huvitavaid tegevusi.

Audru Püha Risti kirikus süüdatakse advendituli kell 18. Esineb Audru segakoor.

kohal on jõuluvanad Ärni ja Vidi ning memm Tinnu

Valgeranna Veinitallis, Valgeranna Muusikatallis ja nende õuealal toimub kell 12-15 Audru jõululaat. Esindatud on nii käsitöö, toit kui ka palju muud põnevat, kohal on jõuluvanad Ärni ja Vidi ning memm Tinnu. Fotoseina taustal saab pildistada, veinitallis on avatud kohvik.

Jõõpre rahvamaja õuel süütab kell 16 advendiküünla Eesti õigeusu preester Agaton Paalberg. Esinevad Jõõpre Kooli laululapsed ja Jõõpre laulumemmed.

Lavassaare kaupluse juures algab esimese advendi tähistamine kell 17. Advendiaja pühitseb sisse preester Agaton Paalberg, esinevad Lavassaare lapsed ja naisrühm Lavassaare Kanarbik.

Tõstamaa rahvamaja juures algab esimese advendi tähistamine kell 17. Alevi kuusel süüdatakse jõulutuled, avatud onTõstamaa keskkooli heategevuslikud kohvikud. Esinevad naisansambel Midrilind ja Tõstamaa rahvamaja Rütmirüblikud.

16.-17. detsembril on Pärnus Iseseisvuse väljakul avatud jõuluküla

Pärnus ja tema osavaldades on advendiajal oodata veel teisigi jõuluootusega seotud sündmusi. 16.-17. detsembril on Pärnus Iseseisvuse väljakul avatud jõuluküla ja toimub jõuluturg. 21. detsembril, toomapäeval kuulutab linnapea Vallikäärus välja jõulurahu ja toimub etendus „Valguse võit pimeduse üle“.

Esimesel detsembril kell 19 algab Seljametsa rahvamajas Paikuse osavalla jõulupidu, 10. detsembril kell 11 jõululaat. Audru muuseumis on 2. ja 9. detsembril jõulupärja valmistamise töötuba, Lavassaare rahvamajas 16. detsembril kell 19 jõulupidu. Tõstamaa rahvamajas toimub 9. detsembril kell 12 eakate jõulupidu, 10. detsembril kell 10-14 käsitöölaat ja 16. detsembril kell 19 jõulupidu.

KU päevatoimetaja