ALIKA MILOVA, OTT LEPLAND JA PÄRNU LINNAORKESTER VALMISTAVAD ETTE „PURPURPUNAST KOLMAPÄEVA”

Muusika maagia – Alika Milova, Ott Lepland ja Pärnu Linnaorkester valmistavad ette “Purpurpunast kolmapäeva”. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Kolmapäeval, 29. novembril kell 19, kõlab Pärnu kontserdimajas levimuusika õhtu „Purpurpunane kolmapäev“, kus Pärnu Linnaorkester ühendab jõud Eesti Laulu võitja Alika Milova ja armastatud laulja Ott Leplandiga.

Ainukordsel kontserdil on võimalus nautida popartistide originaalloomingut kui ka kaunilt kohandatud versioone populaarsetest lugudest orkestriseades. Hoolikalt valitud repertuaar saab sümfooniaorkestri esituses veelgi erilisema kõla. Orkestriseaded Riivo Jõgi ja Andrus Rannaääre.

Pärnu Linnaorkestri produtsendi Karin Sarve sõnul on “Purpurpunane kolmapäev” kontserdi taga orkestri initsiatiiv nagu paljude selle juubelihooaja kontsertide puhul. Kogu hooaega kannab orkestri ühtne loominguline puudutus, mis peegeldab väljendusvabadust ning muusikalist sisu. See annab kontserdil lisaks muusikalisele ilule ka orkestri enda inspiratsiooni ja kire, muutes “Purpurpunase kolmapäeva” sündmuseks, mida tasub oodata. Sarv lisab, et huvi kontserdi vastu on olnud suur ning mitmest Pärnumaa koolist tullakse kontserti kuulama lausa kogu klassiga.

Alika Milova on Narvas sündinud Eesti artist ja Eesti Otsib Superstaari 8. hooaja üldvõitja. Alika on muusikaga tegelenud nelja-aastasest saati ning on noore elu jooksul edukalt esinenud erinevatel laulukonkurssidel, mille hulgas The Baltic Voice, New Wave Junior, Kaunas Talent, Bravo Laulukonkurss, Berlin Perle jne. 2021 aastal võitis ta populaarse telesaate Eesti Otsib Superstaari, mille võiduga kaasnes plaadileping Universal Musicuga. Alikal on omanimeline live-bänd.

Ott Lepland on laulja ja laulukirjutaja, kes sai laiemalt tuntuks telesaate “Eesti otsib superstaari” kolmanda hooaja võiduga. Aastal 2012 esindas Ott Lepland Eestit Eurovisiooni lauluvõistlusel, kus laul “Kuula” saavutas 6. koha. Ott Lepland on õppinud Georg Otsa nimelises Tallinna Muusikakoolis pop-jazz laulu ning samuti käinud laulukoolis WAF. Lisaks laulmisele on Lepland õppinud kümme aastat klaverit.

Riivo Jõgi juhatab hetkel peadirigendina Tallinna politseiorkestrit, Nõmme Muusikakooli sümfooniaorkestrit ja Põlva Muusikakooli keelpilliorkestrit. Lisaks on ta Põlva Muusikakoolis lauljate ja vokaalansamblite juhendaja ning tunnustatud kontsertmeister. Kõrgelt hinnatakse tema arranžeeringuid nii kooridele, orkestritele kui vokaalansamblitele.

Jõgi on pälvinud Vabariigi Presidendi noore haridustegelase preemia (2022), riikliku hariduspreemia Aasta huvialaõpetaja (2020), Aasta orkestridirigendi tunnustuse (2020), Eesti Sümfooniaorkestrite Liidu aastapreemia (2017), Põlvamaa teenetemärgi (2017) Aasta noore orkestridirigendi tunnustuse (2015). Riivo Jõgi on 2025. aasta üldlaulupeo sümfooniaorkestrite liigijuht

***

Pärnu Kontserdimaja. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Uuesti astub linnaorkester publiku ette kontserdiga „Sammalroheline linnutee“ 10. detsembril ehk teisel advendil. Solistidena on laval ürgse väega laulja Siiri Sisask ja karismaatiline tšellovirtuoos Marcel Johannes Kits ning kontserdil on kaastegevad Pärnu Kammerkoor (dirigent Elo Kesküla) ja Tallinna Kammerkoor (dirigent Heli Jürgenson). Esinejaterohket kontserti Pärnu kontserdimajas juhatab Aivo Välja.

Uue rubriigina on linnaorkestri  kodulehel avatud ajalaegas, kuhu ootab sõpradelt, endistelt ja praegustelt kolleegidelt ning austajatelt mälestusi, fotosid, videoklippe seoses Pärnu Linnaorkestriga läbi aegade. Laekunud meenutustest valmib memuaaride kogumik.

 Pärnu Linnaorkestri piletid on saadaval Piletilevis, soodustused kehtivad  õpilastele pensionäridele, muusikakoolidele ja gruppidele.

 Pärnu Linnaorkester on Lääne Eesti ainus professionaalne sümfooniaorkester, mis arendab ja rikastab kohalikku viljet ning Eesti muusikakultuuri laiemalt, luues kõrgetasemelisi muusikaelamusi nii suvepealinna, kogu Eesti kui ka rahvusvahelisele publikule.

KU päevatoimetaja