VÄRSKA KULTUURIMAJAS SELGUB PARIM SETOMAA ÕPILASFIRMA

Seto noorhärrad 2018. aastal õpilasfirmade laadal „Pärnumaa jõulud”.
Foto: Urmas Saard / Külauudised

Sel laupäeval toimub Värska kultuurimajas juba kümnendat korda õpilasfirmade jõululaat, kus osaleb 27 õpilasfirmat, kelle hulgast selgitatakse välja ka Setomaa parim õpilasfirma.

Jõululaada korraldaja ja MTÜ Seto Käsitüü Kogo tegevjuhi Ingrit Kala sõnul jääb varasemalt rahvusvahelisena toimunud sündmus sel aastal suuresti Lõuna-Eesti keskseks. Lisaks Värska õpilastele tulevad noored kohale Võrust, Põlvast, Meremäelt, Mikitamäelt, Tartust ning üks firma tuleb kohale lausa Tallinnast.

„Mina olin põnevil juba peale registreerimistaotlustega tutvumist, sest pakutavate toodete seas leidub väga palju põnevat. Kuna õpilasfirmade laada eesmärk on innustada võimalikult paljusid noori ettevõtlusega tegelema ja pakkuda neile müügivõimalust, siis loodame ka suurele külastajate arvule, et pakkuda noortele ettevõtjatele täisväärtuslikku müügikogemust,“ sõnas Kala.

Laadalt on võimalik omale soetada põnevaid tarbeesemeid ja maitsvat suupoolist, teiste seas leidub õpilasfirmade poolt pakutavas tootevalikus vahvaid särke, küünlaid, lillepotte ja saunatarvikuid. Lisaks jagatakse noortele laada lõppedes ka mitmeid auhindu ning selgitatakse välja laada parim mini- ja õpilasfirma, parim väljapanek, parim müügistrateegia, parim toode, parim teenus ja parim Setomaa firma. Jagamisele lähevad ka mitmed eriauhinnad ning laadale innustavad noori Ilmaveere sündmus- ja majutuskeskuse loojad muusik Lenna Kuurmaa ja näitleja Lauri Mäesepp, kes jagavad muuhulgas ka oma lugu Setomaal ettevõtjaks olemisest.

„Noored on väga loovad ja agarad ning igal aastal tullakse välja põnevate ideede ja leidlike lahendustega, nii ka sel aastal. Õpilasfirmade jõululaadad on suurepärane koht, kust leida peagi saabuvaks jõuluajaks põnevaid ja erilisi kingitusi ning toetada seeläbi ka tublide noorte kooliõpilaste algatusi,“ sõnas õpilasfirmade esindusorganisatsiooni Junior Achievement tegevjuht Kersti Loor.

Värska kultuurimajas toimuv õpilasfirmade jõululaat ootab külastajaid sel laupäeval, 25. novembril, kell 11.00-14.00.

KU päevatoimetaja

Share via
Copy link
Powered by Social Snap