OTEPÄÄL LÄKS SUUREMAKS LUMEPUISTEKS

Otepääl algas lumetootmine. Foto: Monika Otrokova

Talvepealinnas Otepääl alustati läinud nädalavahetusel lumetootmisega. Lumekahurid töötavad hetkel täisvõimsusel. Portaal ilm.ee lubab talviseid külmakraade terveks nädalaks.

Otepää kesklinnas asuvas talvepargis Otepää Winterplace käivitati lumekahurid juba eelmisel neljapäeval. Otepää Winterplace juhataja Siim Kalda sõnul on lumetootmine hetkel täies hoos ja talvepark on plaanis avada esimeseks advendiks. „Selleks ajaks on tuubirajad, karusell ja kelgumägi – kõik pargiatraktsioonid avatud. Loodame ka uisuväljaku esimeseks advendiks valmis saada. Tundub, et talv tuleb sellel aastal ikka õigel ajal, kui ilma vähegi on, saame kogu lumevaru nädala lõpuks valmis teha,“ lisas Siim Kalda.

Kuutsemäe ja Väikese Munamäe suusakeskuste juhataja Priit Tammemägi ütles, et Kuutsemäe suusakeskus avatakse loodetavasti juba sellel reedel. „Oleme oma lumetootmise süsteeme täiendanud, Väikesel Munamäel alles lõpetasime arendustööd ning seetõttu avame Munaka väikese viivitusega järgmisel nädalal. Kuutsemäel on praegu töös 15 lumekahurit, Munaka võimsus on aga kaks korda kasvanud,“ märkis Priit Tammemägi.

Lumekahurid on tööd alustanud ka Tehvandi Spordikeskuse staadionil. „Toodame lund vastavalt miinuskraadide olemasolule. Niipea, kui vajaliku hulga lund kokku saame, avame ka suusarajad. Jälgige infot!“, sõnas Tehvandi Spordikeskuse juhataja Jaak Mae. Tehvandi Spordikeskus võõrustab algaval hooajal mitut suurvõistlust – detsembris toimuvad Eesti meistrivõistlused kahevõistluses, järgmise aasta jaanuaris on Skandinaavia karikavõistlused, veebruaris FIS kahevõistluse maailmakarikas, Tartu maraton, märtsis on IBU noorte ja juunioride meistrivõistlused laskesuusatamises ning Põhjamaade noorte meistrivõistlused.

Otepää piirkonnas on kaks aktiivselt tegutsevat mäesuusakeskust – Kuutsemägi, Väike Munamägi ja rohkelt suusaradu, millest põnevama reljeefiga suusarajad jäävad Kääriku spordikeskuse territooriumile. Lisaks sellele tegutseb Linnamäe orus kogu perele mõeldud talvepark Otepää Winterplace. Pühajärvel on talviti avatud taliujula.

Looduse loal avatakse ja hooldatakse Pühajärvel taas riigi pikimat jäämatkarada, mis kulgeb järve kaldajoont kopeerides 10 km ulatuses. Jäärada rajab ja hooldab Loodusturism.ee matkakorraldus, toimub tõukelkude laenutus ja giidituurid. Loodusmatku korraldatakse kallasrajal.

Lumeinfot edastab Otepää hea koostööpartner talveraadio Sky Plus.
Otepää valla üritustest saab infot valla kodulehel www.otepaa.ee sündmuste kalendris.

KU päevatoimetaja

Share via
Copy link
Powered by Social Snap