VÕRUMAA ARENDUSKESKUS TÄNAS NOORTE LAULU- TANTSUPEOL NING MAAKONNA PEOL OSALENUID

Võrumaa Arenduskeskus tänas XIII noorte laulu- ja tantsupeol ja Võru maakonna peol osalenud kollektiivijuhte. Foto: Tiina Männe

Eile, 20. oktoobril toimus Rõuge Rahvamajas tänusündmus Võru maakonna koori- ja tantsu-, orkestri-, rahvamuusika kollektiivide juhtidele ning heale tugimeeskonnale ning toetajatele.

Võrumaa Arenduskeskus tänas XIII noorte laulu- ja tantsupeol ja Võru maakonna peol osalenud kollektiivijuhte. Foto: Tiina Männe

XIII noorte laulu- ja tantsupeol “Püha on maa” osales Võru maakonnast üle tuhande esineja. Neist laulupeol osales 659, tantsupeol 327 ning rahvamuusikapeol 32. Võru maakonna staabis oli kokku 22 abilist. Noorte laulu- ja tantsupeol osalenud kollektiivide juhtidele andis tänukirjad üle SA Eesti Laulu- ja Tantsupidu juhataja Margus Toomla.

Võrumaa Arenduskeskus tänas XIII noorte laulu- ja tantsupeol ja Võru maakonna peol osalenud kollektiivijuhte. Foto: Tiina Männe

XIII noorte laulu- ja tantsupeo Võru maakonna kuraatori Kristi Valsi sõnul oli Võru maakonna jaoks seekordne teekond eriti märkimisväärne, alustades sellest, et peo kunstiline juht Pärt Uusberg sai just siit loomingulisuse sähvatuse teosele „Valgust!“, mille sõnad andsid suvise peo juhtmõtteks „Püha on maa“. Sellest lähtuvalt süttis täpselt neli kuud tagasi Rõuge külje all Viitinas ka peotuli. Vals lisas, et tänusõnu kogu teekonna õnnestumisele kuulub väga paljudele ja palus kohalolijatel soojad tänusõnad edastada ka kõigile neile, kes ei saanud eilsest tänusündmusest osa võtta.

Võrumaa Arenduskeskus tänas XIII noorte laulu- ja tantsupeol ja Võru maakonna peol osalenud kollektiivijuhte. Foto: Tiina Männe

Samuti tänati Võru maakonna laulu- ja tantsupeo “Võta aigu” osalejaid ja panustajaid. Kevadel toimunud  maakonna suursündmusel esines üle 2000 osaleja ning pidu keskendus maakonna kahele eriilmelisele kultuuriruumile.

Õhtu kulges meeleolukalt ooperiaariate ja lastebändi seltsis.

KU päevatoimetaja