TÄNAVUSE KANGRO KIRJANDUSPREEMIA LAUREAAT ON IGOR KOTJUH

Tänavuse Kangro kirjanduspreemia laureaat on Igor Kotjuh. Foto: Dmitri Kotjuh

Täna tähistatakse Võrumaalt pärit eesti luuletaja, proosakirjaniku ja ajakirjaniku Bernard Kangro 113. sünniaastapäeva. Võru maakonnas on ilus traditsioon anda välja tema nimelist kirjanduspreemiat. Käesoleval aastal pälvis selle luuletaja, tõlkija, kirjastaja ja kirjandusteadlane Igor Kotjuh.

5. septembri õhtupoolikul kogunesid Võrumaa Arenduskeskuse Bernard Kangro kirjanduspreemia komisjoni liikmed (Elina Allas, Raili Leesalu, Kaile Kabun, Janika Kronberg ja Inga Kuljus) Võrumaa Keskraamatukokku, et tänavuste nominentide seast valida välja kirjanduspreemia laureaat. Juba 34. korda välja antava Bernard Kangro nimelise Võrumaa kirjanduspreemia saab 2023. aastal luuletaja, tõlkija, kirjastaja, kirjandusteadlane Igor Kotjuh oma luulekogu „Sireenid ja sähvatused“ eest.

Teoseid, millest valida, oli palju. Komisjon tõstis esile Stepan Karja mälestusteraamatut “Poisid akvaariumis, tüdrukud Venemaal” ja Heiki Kelbi Võru- ainelist raamatu “Kaleidoskoop”. Mitmele komisjoni liikmele meeldisis Eve Kürsa võrukeelne luulekogu “Taivast ja tuulõst”. Kõige lõbusam raamat 18. septembrist 2022 kuni 18. septembrini 2023 ilmunud raamatutest oli Contra “Kuram vedas”. Tähelepanuta ei jäänud ka Kauksi Ülle “Vaest lätt üle”. Komisjonilt sai neli häält Igor Kotjuh luulekogu “Sireenid ja sähvatused” eest, mille kohta on mitmel pool ilmunud arvustused, üks neist Võru Linna Lehes.

Võrumaa Arenduskeskuse poolt välja antav Bernard Kangro kirjanduspreemia antakse Igor Kotjuhile üle 27. septembril kell 17 Dr. Fr. R. Kreutzwaldi Memoriaalmuuseumis.

Sel õhtul kohtume lauraadiga, kuulame tema loomingut ja naudime laureaadi poolt mängitut muusikat kultuurikohvikus. Igor Kotjuh on ka väga hea artist, DJ (esinejanimega Dr Ormusson).

Kõik huvilised on oodatud. Ilusa ilma korral toimub sündmus õues, halva ilma korral muuseumi saalis. Sündmus on tasuta.

KU päevatoimetaja

Share via
Copy link
Powered by Social Snap