STARDIB ÜLERIIGILINE KOOLIDEVAHELINE RINGMAJANDUSE KONKURSS

Ringmajanduse koolitund (Ringmajanduse võimekuse tõstmine).
Videotõmmis YouTube kanalilt / Keskkonnaagentuur

Keskkonnaagentuur ja Villemdrillem kutsuvad 5. – 9. klassi õpilasi osalema videovõistlusel „Ringmajanduse meistriklass 2023“.

Konkursile oodatakse õpilaste kuni kolme minuti pikkuseid videoid sellest, mida nad ringmajandusest teavad ja enda ümber märkavad. Võistelda võib üksi või teha video sõpradega koos. „Soovime näha laste pilgu läbi, mida nemad mõistavad ringmajanduse all. Samuti oodatakse ideid, mida võiks ette võtta, et Eesti oleks edaspidi veelgi ringmajandavam,“ ütleb Keskkonnaagentuuri keskkonnakasutuse osakonna projektijuht Kaili Simberg. Kindlasti omab võistlus ka harivat momenti. „Loodame, et läbi laste teadlikkuse tõstmise muutuvad ka nende pered keskkonnavaldkonnas targemaks ja oskavad igapäevaselt teha loodusele ja enda tervisele kasulikumaid otsuseid,“ toob Simberg välja veel ühe positiivse mõju. Konkurss sisaldab praktilisi suuniseid, mis õpetavad ringmajanduse põhimõtteid märkama ja kasutama. Tutvustatakse näiteks ühekordselt kasutatavate pakendite vähendamise võimalusi ja räägitakse rohepesust.

Õpilased saavad temaatilise õppevideoga tutvuda Keskkonnaagentuuri YouTube kanalis. Olulisematest tähtaegadest peaks meelde jätma, et koolide eelregistreerimine toimub 4. − 8. september ning videoid saab esitada 27. septembrini. Peale seda hindab ekspertidest koosnev žürii võistlustöid ja 10. oktoobril kuulutatakse välja võidutöö.

Parimaid ootavad mitmed auhinnad. Vahemikus 2. − 9. oktoober saavad videod koguda Keskkonnaagentuuri Youtube kanalis publiku hääli, millest kujuneb auhinna „publiku lemmik“ saaja. Võidutöö esitanud õpilase koolile on auhinnaks privaatkontsert Villemdrillemiga.

Konkursi täpsed tingimused leiab Keskkonnaportaalist, samuti saab sinna laadida võistlustööd.

KU päevatoimetaja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga