KAIRE VILGATS PÄRNU WAF LAULUKOOLIS JA KONTSERTIDEL

Kaire Vilgats ja WAF koor “Valge Gospeli” kontsertil. Foto: Enriko Lill

Nüüdseks juba pea paarkümmend aastat Tallinnas tegutsenud WAF laulukool laienes lisaks Tartule tunamullu ka Pärnusse ja tänavu kevadel lõppes siinses erahuvialakoolis teine õppeperiood. Hooaja lõpetab WAF koori ja solistide uhke suvekontsert 21. juulil Pärnu WAF-i sisehoovis, kus ühes noorte andekate WAF-i solistidega astub üles Kaire Vilgats.

WAF koor “Valge Gospeli” kontsertil. Foto: Enriko Lill

Juba varem on suvepealinnas kanda kinnitanud WAF tantsukool Meeli Pärna eestvedamisel. Tuntud laulukooli tegutsemispaik asub Ülejõel endises Kentuki kõrtsi hoones. Praeguseks ulatub Pärnus laulmist õppida soovijate hulk seitsmekümneni. Pärnu WAF-is õpetavad õppeasutuse eestvedaja Kadri Koppeli ehk Maiken, Teet Rasmus Kaur, Margrit Kits, Kadri Keskküla ja Kaire Vilgats. Juba 2021. aasta septembris avanes mitu laste laulukooli ja täiskasvanute vokaaltehnika rühma ning noorteakadeemia grupp.

lauldakse valdavalt pop- ja rockmuusikaklassikat, samuti gospellugusid

Sellel õppeaastal hakkas Pärnus tegutsema ka WAF koor, mis on juba saanud väga palju esineda “Valge Gospeli” kontsertidel Tartus, Tallinnas ja Pärnu kontserdimajas, BOW (Best Of Waf) laulukonkursi finaalis Telliskivi Vabal Laval ja paljudel teistel üritustel ning telesaadetes. “WAF koor on wafi endistest ja praegustest lauljatest koosnev koor, kus lauldakse valdavalt pop- ja rockmuusikaklassikat, samuti gospellugusid. Sageli on koostöid praegusaja popstaaridega. Suurim väljund on aasta lõpu poole tehtav “Valge Gospel”, mille nimel elavad ja pingutavad nii õpetajad kui õpilased, kui nende lähisugulased ja sõbrad,” selgitab Kaire Vilagats.

WAF koor ja Kaire Vilgats “Valge Gospeli” kontsertil. Foto: Enriko Lill

Aga mida pakub aktiivsele tegevlauljale õpetajatöö? “Avastasin, et mulle meeldib enda oskusi ja õpitut edasi jagada. WAF koolis on kõik õpetajad omandanud Sadolini Complete Vocal tehnika õpetamismetoodika. Otsakoolis õppisin Mare Väljataga käe all vokaalansamblit ja häälte timmimist. Olen harmoonia kokkukõla harjutamise üsna käppa saanud ning nüüd kasutangi neid teadmisi WAF koolis,” vastab Vilgats.

Nimelt olen ma ise Pärnust pärit ja minu poeg õpib praegu siin

Kui keeruline on siiski Tallinnas elaval ja tegutseval lauljal käia iganädalaselt Pärnus tunde andmas? Vilgats leiab, et hea planeerimise korral õnnestub tundide andmine ikka. “Nimelt olen ma ise Pärnust pärit ja minu poeg õpib praegu siin – seega veedan pärast tunde temaga veidi aega, mis ongi meeldiv boonus õpetamise kõrval.”

WAF koor “Valge Gospeli” kontsertil. Foto: Enriko Lill

Veel räägib Vilgats, et suvi on olnud tema jaoks üsna töine, kuid on saanud ka reisida ja puhata. Ja viimaks: mis on lauljast õpetaja viimase aja põnevamad projektid? Projektidest toob ta välja “Ada” etenduse ettevalmistuse juuli lõpus ja loomulikult ka WAF koori prooviperioodi, mis kulmineerub kolmandal päeval kontserdiga Pärnu WAF kooli hoovis. “Olen väga elevil,” lõpetab Vilgats lühikese vestluse kutsega 21. juulil Pärnu WAF-i sisehoovis toimuvale suvekontserdile.

Urmas Saard

Share via
Copy link
Powered by Social Snap