PEREPÄEV RAEKÜLA VANAKOOLI KESKUSES

Fotogalerii

Ave Teeääre nukuteatri mängutuba. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Pärnu Raeküla Vanakooli keskuse korraldusel peeti täna perepäeva, mille läbiviimisel osutasid olulist abi vabatahtlikud Nele Pindmaa, Liina Sommer, Gert Gentalen, samuti Läti noor Oskars Mucenieks, kes tegutseb Raeküla Vanakooli keskuses ja Pärnu Y- klubis Y’s Men International programmi IGo praktikandina.

Avatud oli Pärnu Y- klubi heategevuskohvik. Pärnu Raeküla kooli miniõpilasfirmad müüsid oma tooteid. Lapsed müüsid 20 sendiga väikseid pirukaid, aga osta oli muudki. Esimestena tulid lavale ansamblid Rannavaresed ja Rotiküla Vanamehed. Mõlemaid juhendab Ene Saar, kes ise mängib klaverit ja flööti.

Muusikute esinemiste vahele olid pikitud Oskars Mucenieksi poolt oskuslikult läbiviidud sportlikud mängud, mis kohati osutusid üsna lustlikeks.

Kohvi joomise ja pirukate söömise kõrvalt jäi lisaks väga mitmete meelelahutuslike kavade jälgimisele aega lasta silmadel puhata Lolita Beca näitusel „Tunded ja värvid looduslapselt”. Juba mõnda aega on Läti väikelinna Livani kunstniku looming vanakooli saali seintel. Lolita Beca on suurema osa oma elust elanud maa piirkonnas. Olles lähedane loodusega juba oma lapsepõlvest on tema maalidel põllud, lilled, metsad, taevas, vesi.

Raeküla kooli viienda klassi õpilane Valeeria hoidis käte vahel kalimbat, mis on kogu maailmas populaarsust kogunud kauni kõlaga Aafrika instrument. Küsimusele, kus ta seda õppinud on, vastas Valeeria, et ei kusagil. „Lihtsalt mängin,” lausus vähese jutuga tütarlaps.

Keskuse fuajee kaugemas osas asus Ave Teeääre nukuteatri mängutuba. Kümmekond last tegid täna teatrit ilma ette antud stsenaariumita. Etendus sündis nukkudega mängides laste ühisloomes kõige loomulikumal kujul ja endi tegevusest inspiratsiooni ammutades.

Sealsamas tegi Ave ka näomaalinguid. Et lastel jätkuks raha ikka ka pirukate ja joogi jaoks, maalis ta musta ninaotsa, vurrud ja südamekesed põskedele päris tasuta. Ja noored said ka ise proovida üksteisele ning endale väikseid maalinguid teha. “Annetusi tuli ka teatri kassasse,” rõõmustasid Ave ja teatri lapsed.

Kõhutantsijad Heivi Tähe juhendamisel Raeküla Vanakooli keskuse perepäeval.
Foto: Marina Mesipuu-Rhun

Fuajeest tagasi suurde saali kutsusid veel mitmed esinejad. Tantsupõrandal tantsisid Kelmikad Mannikesed, keda juhendab Gerti Marus. Laval võtsid kohad sisse ukulele ansambli Ukerdajad muusikud koos oma juhendaja Alari Jansoniga. Meelelahutusliku kava lõpetasid sama maja kõhutantsijad Heivi Tähe juhendamisel.

Urmas Saard