LASTE TÄIKAL KAUBELDI, HINNATI NÄOMAALINGUID JA MUID TRIKKE

Fotogalerii

Laste täikal Lastekas näeb lisaks kauplemisele muudki…
Foto: Urmas Saard / Külauudised

Täna peeti Pärnus Kaubamajaka kaubanduskeskuses teist korda laste täikat Lastekas, milles osaleti kuuekümnel müügilaual.

Päeva korraldaja oli Piret Hallik-Sass, OÜ Helpir/Turundustugi juhataja, koostöös Kaubamajakaga. Lastetäikal müüdi peamiselt kasutatud riideid, jalanõusid, mänguasju ja mitmesuguseid kondiitri küpsetisi.

„Me panime osalejate hulgale piiri, sest üle 60 ei suudaks Kaubamajakasse ära mahutada. Seda me nägime eelmisel korral mullu septembris. Aga tänavu läks meil hästi. Viimane osaleda soovija, kes jäi nimekirja joone alla, sai siiski tulla ühe lapse ärajäämise tõttu. Õnneks keegi kõrvale ei jäänud ja kõik soovijad mahtusid ära. Osalejate hulgas oli isegi üks Rootsi tüdruk, vahetusõpilane,” rääkis Hallik-Sass.

Varem on samad tegijad korraldanud Kaubamajakas huvitegevuse messi. „Kuna Pärnu linnavalitsus ütles, et huvitegevuste messi ei ole vaja, siis tänu sellele, et Kaubamajakas on nii hea sotsiaalse närviga ettevõte ja tahab teha asju, mis oleksid peredele ja lastele kasulikud, leppisimegi kokku laste müügiürituse korraldamises,” selgitas Pärnumaa väikeettevõtja. „Aga tänaseks oleme Kaubamajakaga käed löönud ka huvimesside toimumiseks ja need leiavad taas aset olenemata linnavalitsuse arvamusest.”

Mõeldes summasid, mis lähevad huvitegevustele, kooliasjadele ja muule, siis see on võimalus tulla ja püüda oma olukorda parandada.

Hallik-Sassi sõnul kutsuti laste täika ellu sellepärast, et praegune aeg on nii raske ja segane. „Nagu me näeme, ei ole ka valitsusel häid lahendusi. Ise olen mõelnud, et mina saan teha endast sõltuvaid asju. Ja see ongi üks asju, mida korraldades saan pakkuda võimalust paremini toimetulekuks. Lapsed omandavad müügikogemusi ja õpivad tundma rahaväärtust. Tegelikult on peredel ju väga raske. Mõeldes summasid, mis lähevad huvitegevustele, kooliasjadele ja muule, siis see on võimalus tulla ja püüda oma olukorda parandada. Teame, et lapsed sirguvad nii kiiresti, jalad kasvavad jalanõudest välja, riided jäävad kitsaks. Teisalt saab lisaks müügile siit kohe lastele ka soodsalt osta. Raskel ajal on selleks väga hea koht olemas. Iseasi on siis, kui elu nii heaks läheb, et sellist asja enam vaja ei lähe,” muigas peakorraldaja.

Ave Teeääre koos Raeküla Vanakooli noortekeskuse poistega.
Foto: Urmas Saard / Külauudised

Täikal olid kohal kaks näomaalijat: Liina Teimurova ja Christy Kivine. Näomaalingud tekitasid lõbusat meeleolu, aga suur elevus tekkis siis, kui auväärne hindamiskomisjon asus oma kohale ja hakkas otsustama, kellele milline maiustuste pakike ulatada. Otsustamist mõjutasid lisaks maalingutele laste julgus lasta kuuldele huvitavaid häälitsusi või häältematkimist. Näiteks kassimaalingu puhul püüti näuguda, mõne teise eluka puhul susiseda või sisiseda jne. Teises voorus võis teha oskuslikke trikke kukerpallitades, tiritamme kasvatades või spagaati tehes.

Hindasid skulptor Rait Pärg, Endla teatri lavastusjuht ja kunstnik Andrus Jõhvik ning Kaubamajaka turundusjuht Tiina Saks. Mitmes asjas – maalingus ja tegevuses – parimaks tunnistatud poiss sai žürii otsusel suure kommikarbi. Teise suure kommikarbi otsustasid hindajad anda ühele maalijatest. Otsuse langetamine polnud kerge, sest mõlemad olid võrdväärselt head, aga sedakorda langes valik Liina Teimurovale.

Lastekal on žürii oma valiku teinud. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Laste täika lõpetati käest kinni hoides ülipikas hanerivis jalutamisega mööda Kaubamajaka põrandaid, põigati sisse ka suurele äripinnale ja keerutati ussina kaubavalikute vahel. Vägevat paraadi juhatas kõige ees sammudes Piret Hallik-Sass.

Urmas Saard

Samal teemal:

LAPSED OMANDAVAD MÜÜGIKOGEMUSI LASTE TÄIKAL