ANNELY AKKERMANN: MERI PIDUTSEB NÜÜD ILMA VIRVETA

Annely Akkermann ütleb, et on koos Virvega käinud paljudel folkloorireisidel.
Foto: Urmas Saard / Külauudised

Kihnus sündinud rahandusminister ja endine Kihnu vallavanem mälestab sotsiaalmeedias Kihnu Virvet meenutusega aastast 2014, kui laulik laulis oma vastvalminud laulu president ilvesele: „Lase mälestus elavaks jääda, kui möödunud aegade arm.”

Akkermann ütleb, et on koos Virvega käinud paljudel folkloorireisidel. „Ütlesin talle ja Härma Roosile ikka, et kui teie oleksite sündinud sellel ajal kui mina, saanud hariduse ja vabaduse tegutseda, oleksite olnud ministrid.”

selleks andis saatus talle pea 40 aastat

Akkermanni hinnangul oli Virve võimas naine: „Tema noorus jäi sõjaaega ja tööelu nõukogude aega. Kui lapsed suureks kasvatatud, kihnu naise elutöö tehtud, sai järgida südame kutset – esitada oma laule. Ka selleks andis saatus talle pea 40 aastat, kui võtta arvesse, et Virve tuntus laulikuna, just laulikuna ja mitte lauljana, sai väljaspool saart alguse kaheksakümnendate keskel, kui ta esitas koos Kukerpillidega laulu “Merepidu”. Meri pidutseb nüüd ilma Virveta. Igavene mälestus.”

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

IN MEMORIAM: KIHNU VIRVE VÕI JÄRSUMÄE VIRVE