MARIS RUBIN: TEEKSIN PRAEGUST VABATAHTLIKU TÖÖD PÄRIS TÖÖNA

Maris Rubin. Foto erakogust

Pärnu linnavalitsus omistas MTÜ Vanem Vend Vanem Õde vabatahtlikule Maris Rubinile „Aasta vabatahtliku“ aunimetuse.

Maris Rubin on Vanem Vend Vanem Õde Pärnu organisatsiooni liige aastast 2016. Selle kodanikeühenduse põhimõtteks on olla vabatahtlike tugiisikute kaudu toeks noortele, kes seda vajavad.

„Ilma Marise utsitamiseta ei oleks organisatsioonil nii palju vabatahtlikke, uusi partnereid ja võimalusi,” öeldakse selgituskirjas. Juba kaks aastat tegeleb ta noortega, kellel on väga ebameeldivaid ja karme kogemusi. Aasta vabatahtlik ise räägib oma tegevuse kohta sellest, mis talle kõige paremat tunnet sisendab: „Kui noor tunnistab, et on võtnud kuulda minu antud juhtnööre ja ta näeb, et need toimivadki just nii nagu olen öelnud – näeb sellest kasu tõusvat – siis see teadmine innustab ja rõõmustab üheaegselt.”

Praegu õpib Maris Tallinna Tehnika Kõrgkooli Lääne-Viru Rakenduskõrgkoolis sotsiaaltöö erialal sessioonõppena, kus ta alustas möödunud aastal – seega jätkab hetkel teisel kursusel. Ta loodab kooli lõpetada 2024. aasta suvel, ehk siis pooleteist aasta pärast. Hetkel töötab ta Audru Noortekeskuses noorsootöötajana. „Ma ei ole veel täiesti kindel, mis oleks minu konkreetne tulevikutöö. Tunnen, et ma tahan töötada laste ja noortega individuaalselt ja neile toeks olla.” Kindlasti tahab ta edasi arendada Vanem Vend Vanem Õde Pärnu organisatsiooni, et saada juurde koostööpartnereid ja tugisüsteeme noortele. „Kui oleks võimalus, siis ma teeksin praegust vabatahtliku tööd päris tööna igapäevaselt,” lausub Maris vestlust lõpetades.

Pärnu linnavalitsus tunnustab Marist ja teisi sotsiaalhoolekande valdkonna töötajaid Strand SPA & Konverentsihotellis eelseisval laupäeval, 12. novembril, kui tähistatakse rahvusvahelist sotsiaaltöötajate päeva. Kõikidele tunnustuse saajatele antakse Pärnu linnavalitsuse aukiri.

„Aasta sotsiaaltöö tegija“ nimetuse ja sellega kaasneva 630 euro suuruse preemia otsustas linnavalitsus anda sotsiaalosakonna sotsiaalregistri spetsialistile Liili Lemmergasele.

„Aasta hooldustöötaja“ nimetusega tunnustatakse Pärnu Sotsiaalkeskuse hooldustöötajat Janne-Riin Kuuske.

“Aasta lastehoolekande- ja peretöö tegija” on sotsiaalosakonna lastekaitsespetsialist Eda Rannamägi.

„Aasta sotsiaaltöötaja“ nimetusega tunnustatakse Tammiste Hooldekodu sotsiaaltöötajat Hanna Greete Õispuud.

„Aasta sotsiaalvaldkonna juhi“ nimetuse omistas linnavalitsus sotsiaalosakonna eakate hoolekande peaspetsialistile Iris Ruudule.

“Aasta sotsiaaltöötaja koostööpartner” on linnavalitsuse kantselei õigus- ja personaliteenistuse juhataja Kristi Matiisen

Urmas Saard