PEIPSIMAA MUUSEUMIS NÄEB PEIPSIVEERE KEELERIKKUST

“Peipsiveere keelerikkus” Peipsimaa muuseumis. Foto: Peipsi Koostöö Keskus

Uuema kuue saanud Peipsimaa muuseumis saab näha eri kõnepruuke tutvustavat rändnäitust „Peipsiveere keelerikkus“

Täna toimus Peipsimaa muuseumis murrakuid tutvustava rändnäituse „Peipsiveere keelerikkus“ esmaesitlus ning Peipsimaa Muuseumi ja püsinäituse „Peipsi järve elu tuba“ uute kaasaegsete tehniliste lahenduste tutvustamine.

Peipsimaa kultuuripärandile suunatud koostööprojekti PeipsiRing ühe tegevusena on panustatud Peipsimaa muuseumi ja püsinäituse „Peipsi järve elu tuba“ täiendamisele nii uute tehniliste lahendustega kui ka ekspositsiooni uuendamisega, millega külastajad saavad tutvuda muuseumis sügis-talvisel perioodil ette tellimisel.

Alates oktoobrist saab muuseumis tutvuda ka uue rändnäitusega „Peipsiveere keelerikkus“, mis annab ülevaate mõningatest Peipsimaa kõnepruukidest. Eri piirkondade murdeid tutvustavatelt stendidelt leiab ülevaate murrete ja neile iseloomulike keelejoonte kohta. Rändnäitus on Peipsimaa muuseumis kuni 14. oktoobrini. Seejärel saab seda uudistada kuni 30. oktoobrini Kalevipoja Kojas. Edasi rändab näitus sellest huvitatud koolidesse, pärandikeskustesse, muuseumitesse, kogukonnakeskusesse ja mujalegi. Rändnäituse laenutatavas komplektis on 9 roll-up stendi.

Projekti PeipsiRing – ER164 kaasrahastab Euroopa Liit Euroopa naabrusinstrumendi raames.

KU päevatoimetaja