PÄRNU VÄÄRIKATE ÜLIKOOLI ÕPPEAASTA AVALOENGU PEAB MINISTER TÕNIS LUKAS

Tartu Ülikooli Pärnu kolledži väärikate ülikooli nõukoja liikmed Pärnu kolledži peaukse ees. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Täna kogunesid Tartu Ülikooli Pärnu kolledži väärikate ülikooli nõukoja liikmed uueks algavaks õppeaastaks viimaseid ettevalmistusi tegema.

Väärikate ülikooli käesoleva õppeaasta avaaktus toimub 21. septembril Strand SPA & Konverentsihotelli Jurmala saalis. Avapäeval tervitavad Pärnu kolledži direktor Garri Raagmaa, Pärnu linnapea Romek Kosenkranius ja Pärnumaa Omavalitsuste Liidu juhatuse liige Erik Reinhold.

Hilja Hindrichsoni sõnul esinevad meelelahutusliku kavaga väärikatega enamvähem samaealine Vana-Pärnu tantsurühm Elmakad ja liikumisrühm ILSE. Mõlemalt näeb kahte tantsu.

Tõnis Lukas. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Ettekandega „Elukestev õpe. Hõbemajanduses meie võimalused” esineb Eesti Vabariigi haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas. Väärikate ülikooli projektijuht Mari Suurväli ütles, et hõbemajandus on praegusel ajal ääretult päevakohane teema ja kutsus üles koos ministriga elavale arutelule.

Jaak Suurväli teadis öelda, et tänase seisuga on loengutele registreerunud 381 inimest. Uue õppetoana on lisandumas „Kodanikumaja päev Pärnus”.

Järgmised loengud jätkuvad praeguse kava kohaselt endiselt Seedri tänaval asuvas Tervise konverentsikeskuses. 5. oktoobril esineb loenguga “Maskid maha” kirjaniku kutsumusega Jana Paulman, kes on Külauudiste kolumnist.

Urmas Saard