Piltuudis: VÄÄRIKAD KIRNA MÕISAS

Fotogalerii

Kirna mõisas. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Tartu Ülikooli Pärnu kolledži väärikate ülikooli õppurid külastasid 20. mail Järvamaa üht külastatavamat vaatamisväärsust, Kirna mõisa.

Kirna mõisa tulbiväljad. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Õppepäeva väljasõidu sihtpaika jõudes juhatati esmalt mõisa hubasesse söögisaali, kus perenaine süütas laudadel küünlad. Ühel laual jäi küünal siiski lauale asetamata, sest lauda ehtis suur kimp tulpe. Paljude tulpidega ongi mõisa viimaste aastate lugu seotud. Meie kolmene laud osutus aga iseäralikult eriliselt väljavalituks.

Olime juba varemgi kuulnud, et iga kass olevat omamoodi isiksus, kellel oma minevik, olevik ja iseloom. Arglikumad kiisud pidavat sageli välja valima inimese, kes tekitab neis turvatunnet. Selline inimene ei püüdvat neid armsaid loomakesi üldjuhul segada, ülemääraselt silitada või minema peletada. Iga üksiku looma jaoks leidub üldjuhul lemmikinimene, kes teda ei häiri ega ohusta. Kirjeldatud inimene on tasakaalukas ja rahumeelne – täpselt nagu meie õppepäeva korraldaja Signe Kiri, kelle veidike kartliku loomuga hall kiisu söandas välja valida ja koguni sülle pugeda ning viisakalt esikäppasid lauale toetades ka ülejäänud seltskonnale pilku heita. Hiljem selgus, et ootamatut tähelepanu osutas meile hoopis mõisa naabrite kass.

Kunstipärast loomingut esitlevad Eesti Floristi lilleseadjad

Pärast kehakinnitust jalutasime veidi aega omapead ringi. Mõisamaja teise korruse suures saalis uudistasime maagilist lillekompositsioonide väljapanekut, mida iganädalaselt uuendatakse. Kunstipärast loomingut esitlevad Eesti Floristi lilleseadjad, kes teevad oma valiku Kirna mõisa aias kasvavate tulpide rohkusest.

Kokkulepitud ajal võttis meid vastu Kirna mõisaperemees Reimo Lilienthal, kes rääkis kaminasaalis istuvale õppurite seltskonnale mõisa ajaloost, tulpide päästmisest ja energiaväljast mõisa valduse alal. Hiljem võisime veel mõnda aega aias lilleilu vaadata. Suurem õidepuhkemine pidavat toimuma alates 23. maist. Väljas jalutades võis jälgida energiavälja mõjupunktide kaarti, millele on kantud 46 pingi asukohad koos selgitava nimetusega. Näiteks number 27 tähistab meestepinki, 39 on neerud, 44 silmad, 46 kiirituse ja keemiaravi leevendus jne.

Koduteele asudes võis märkida kätte pistetud sedelile oma nime ja meiliaadressi ning lasta selle kasti. Igal õhtul toimub loosimine. Peavõiduks on õhtu kahele mõisa restoranis.

Urmas Saard

Share via
Copy link
Powered by Social Snap