EMADEPÄEVA MUUSIKAKOHVIK AASTAST 2008

Fotogalerii

Jana Trink Erakool. Emadepäeva muusikakohvik 2022. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Täna toimus Strand SPA & Konverentsihotelli Jurmala saalis pika traditsiooniga emdepäeva muusikakohvik, mida korraldab Jana Trink Erakool.

„Meie kool on aastaid kutsunud emadepäeva eelsel laupäeval peresid muusikakohvikusse, kus oleme pakkunud muusikalist külakosti emadele-vanaemadele ja kogu perele juba 14 aastat. Sel aastal siis viieteistkümnendat korda,” rääkis Heli Tammsalu, arendusjuht SA Pärnu Vabahariduskeskus, Jana Trink Erakool.Igakevadine emadepäeva muusikakohvik on toimunud Strandi Jurmala saalis alates 2008 aastast. Kohapeal pole saanud korraldada sündmust vaid piirangu aastatel, aga ära pole see kunagi jäänud. 2020 aastal toimus üritus virtuaalselt meie kooli kodulehel. 2021 aastal aga kolisime Koidula muuseumi aeda ja vabaõhulavale. Nüüd siis taas Strandis.”

Tavapärasel kombel avati tänagi muusikakohvik päev enne traditsioonilist emadepäeva. Kohvikust võis perega läbi astuda terve päeva vältel, pista põske naiskoori Põllepaelad valmistatud hõrgutisi ja nautida laulu ja muusikat, mida esitavad Jana Trink Erakooli laulustuudio mudilased, solistid, stuudiokoorid Primo ja Supremo, muusikaosakonna pilliõppijad, ansambel Kõlarüü ning naiskoor Põllepaelad.

Esinejad olid pisikestest kahe ja pooleaastastest mudilastest kuni täiskasvanud lauljateni. Tammsalu sõnul käis pea 100 esinejat lavalaudadelt läbi, rõõmustades nõnda kohvikukülastajaid.

Sissepääsuks oli tänavu õnneloosi pilet, mis maksis kaks eurot. Terve päeva kestel loositi välja vahvaid auhindu, mille tulu läheb heategevuseks.

Kella ühest avatud kohvik suleti seitsme paiku, kui viimane esineja oli oma laulu laulnud, koogid said söödud ja viimane õnneloos loositud. Ühtekokku tehti loosimisi viiel korral. „Õnneloosi auhinnad on tänu toetajatele imetlusväärsed ja tehtud südamega,” lausus Tammsalu.


Praegu, kus maailm ja inimesed on nii-nii katki, on väga oluline, et pered hoiaksid kokku ja saaksid koos kvaliteetaega pidada. Emadepäeva muusikakohvik on kummardus elu andjale ja meil tuleb seda elu hoida,” võttis Tammsalu päeva mõtte lühidalt kokku.

Urmas Saard