KINNISVARATURG JÄTKAS AASTA TEISEL KUUL RAHULIKKU KULGEMIST

Elamud Pärnus Ringi tänaval. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Maa-ameti andmetel toimus 2022. aasta veebruaris kinnisvaraturul 3862 ostu-müügitehingut. Tehinguid oli 14 protsenti vähem kui aasta tagasi veebruaris, kuid kaks protsenti rohkem kui eelnenud kuul.

2022. aasta veebruaris tehti eluruumina müüdud korteriomanditega 1831 tehingut, mis oli viis protsenti vähem kui eelmise aasta samal ajal. Hoonestamata maa tehinguid oli 1183 ja hoonestatud maa tehinguid 568, mida oli eelmise aasta veebruariga võrreldes vastavalt 25 ja 13 protsenti vähem.

Tallinnas tehti 714 korteritehingut, mida oli üheksa protsenti vähem kui aasta tagasi veebruaris. Sealjuures iga viies tehing tehti uue eluruumiga. Tartus oli 158 korteritehingut, mis tähendab aastases võrdluses viieprotsendilist langust. Iga kolmas Tartu korteritehing oli esmamüük. Pärnus toimus 53 korteritehingut ning aastases võrdluses kahanes tehingute arv 37 protsenti.

Veebruaris maksis Tallinna korteri ruutmeeter keskmiselt 2710 eurot, aastaga kallines ruutmeeter 19 protsenti. Tartus oli korteri ruutmeetri keskmine hind 1992 eurot ja võrreldes aastatagusega jäi ruutmeetri hind ligikaudu samale tasemele. Pärnu korteri ruutmeetri keskmine hind kasvas aastaga 39 protsenti ja oli veebruaris 1974 eurot.

KU päevatoimetaja

Share via
Copy link
Powered by Social Snap