JUMALATOSIN MEELELAHUTUSASUTUST KAVATSEB OMA UKSED ILMA PIIRANGUTETA LÄHIAJAL AVADA

Illustratiivne pilt meelelahutusasutusest. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Simo Protten, Club 9/11 juht, teatab üle paarikümne Eesti ööklubi, baari ja restorani seisukohast avada oma uksed kõigile ilma piiranguteta alates 11. märtsist.

„Vaadates koroonapiirangute olukorda mujal Euroopas (enamustes riikides on need praktiliselt kaotatud) ning statistilisi näitajaid Eestis, on aeg meie sektori eluspüsimiseks survestada valitsust teistest riikidest eeskuju võtma,” kirjutab Protten ajakirjanikele saadetud sõnumis.

Ta selgitab, et meelelahutus mängib olulist rolli inimeste vaimsele tervisele ja meelelahutus- ning toitlustussektor pakub tööd tuhandetele eestlastele.

„Seega oleme otsustanud avada oma uksed kõigile ilma piiranguteta alates 11. märtsist 2022, mil ülemaailmse koroonapandeemia väljakuulutamisest Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) poolt möödub täpselt 2 aastat. Julgustame meiega ühinema ka kõiki teisi.”

Protteni sõnul on arvukad teadlased, arstid, poliitikud ja õiguskantsleri büroo esindajad andnud väga ühemõtteliselt mõista, et koroonaviirusega võitlemisel ei täida piirangud ja koroonapass enam mitte mingit eesmärki ning aeg oleks naasta tavalise ühiskonnakorralduse juurde. Sama seisukohta väljendas äsja ka Eesti vanima päevalehe, Postimehe toimetus oma juhtkirjas.

„Loodame, et ka valitsus tuleb selle üleskutsega kaasa ja teatab juba ise ennetavalt, 10. märtsil toimuval valitsuse pressikonverentsil, et Eesti loobub koroonapiirangutest.”

Teatele on lisatud üleskutsega liitunud meelelahutusasutuste nimekiri: Ööklubi 9/11, Korsaar, Grand shisha, Kolmas Koht, Naiiv, Oasis Restorant, Vegan inspiratsioon, Koht, Baila Bar, Labor Baar, Geneva Nightclub.

KU päevatoimetaja