TIIBETLASTEL ALGAS TÄNA TIIGRIAASTA

Tiiger Tallinnas. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Päris paljud inimesed küsisid minult juba eelmise aasta lõpus: “No mida siis see Tiiger ka tuua võiks, kas läheb kergemaks ometi?” Paraku ma ei saanud kuidagi öelda, et tulemas on rahumeelsem ja harmoonilisem aasta – Tiigri aasta on oma olemuselt ootamatusi ja mässumeelsust täis ja õhutab pigem konflikte ja impulsiivsust. Tiibeti järgi valitseb Tiiger 3.03.2022-21.02.2023.

Tiibetlased usuvad, et Tiigri aastal võib oodata dramaatilisi sündmusi – plahvatused, katastroofid, poliitilised rahutused, ülestõusud. Nagu me juba näeme siis see kõik on juba täie hooga käima läinud…. Kuigi Tiibeti järgi algab uus aasta alles nüüd, siis tegelikult on suur kass oma energiaga (ja ka Hiina järgi) juba kohal olnud terve kuu jagu.

See aasta võib sünnitada kangelasi ja märtreid kes võitlevad vankumatult ja väsimatult. See on rahutu ja intensiivne aasta mis samas peidab üllatusi (nii häid kui halbu). Kõikides ettevõtmistes on soovitatav ettevaatus ja hoolsus. Tiigri aastal on tüüpiline, et minnakse vastuollu ja püütakse välja pääseda vanadest mustritest ja traditsioonidest. Soovitakse uuendusi ja dünaamilisust, liikuvust. See intensiivne ja muutusterohke aasta võib paljudele kurnavalt mõjuda, kuid samas annab võimalusi just nüüd teha ka teoks seda millest kaua mõeldud, plaanitud. Oluline on meeles pidada, et kõik see mille algatame praegu Tiigri aastal – tagajärgedega peame silmitsi seisma järgmisel, Jänese aastal.

Aasta soosib neid kes lähevad kaasa Tiigri entusiastliku ja julge energiaga. Tiiger on oma loomult üllas võitleja ja kõige rohkem pärjatud saavad need kes sel aastal võitlevad ja kaitsevad ühiskonnas nõrgemal positsioonil olevaid isikuid. Kõik tegevused mis on seotud nõrgemate abistamise, sotsiaaltöö jms on sel aastal vägagi soositud. Võikski ehk öelda, et positiivne arhetüüp nii Tiigri aastal sündinud isikust kui ka see, kelle tekkimist aasta soosib – on vapper kangelane. Negatiivne arhetüüp – mõtlematu, impulsiivne, egotsentriline isik.

Vesi “jahutab” Tiigrit ja annab juurde avarat meelt, oskust peegeldada, intuitsiooni, tundlikkust, empaatilisust.

Kui nüüd eelnev jutt väga ära hirmutas, siis Tiigri aasta jõulisust pehmendab Vee element. Vesi “jahutab” Tiigrit ja annab juurde avarat meelt, oskust peegeldada, intuitsiooni, tundlikkust, empaatilisust. Vesi soosib ka kõiki loomingulisi tegevusi ja on head muutusteks ja suhtlemiseks. Samas kehtib ka selle aasta kohta ütlus – “Vaga vesi, sügav põhi.”

Tiibeti astroloogia vanim osa põhineb Mewadel – teatud numeroloogiline süsteem (mitte segi ajada läänes levinud numeroloogiaga). Praegust Tiigri aastat mõjutab Mewa nr 5. mis on seotud kõige tugevamalt Maa elemendiga. Maa on väga haavatav ning maavaimud on väga ranged igasuguste üleastumiste pärast. Soovitav on teha maavaime rahustavaid rituaale ja praktikaid. Kui kellegil on vähegi võimalik, siis tuleks sel aastal maha matta vähemalt üks aardevaas (teatud tiibeti rituaal) ja kui võimalik anda oma panus keskkonna heaks töötamisel. Oma lähipiirkonnas oleks targem vältida maa häirimist kaevamiste jms läbi. Mewa nr 5 aasta on eriti hea õpinguteks ja silmaringi laiendamiseks.

Tiibetlaste jaoks on Losar ehk uus aasta suurim püha mis hõlmab endas paljusid rituaale. Losarit tähistatkse 15 päeva. Kõige olulisemad neist on kolm esimest päeva ja vana aasta õhtu. Olulisel kohal on erinevad praktikad ja rituaalid millega tõrjutakse negatiivset ja meelitatakse ligi külluslikkust.

Eriti oluliste sündmuste ja valikutega aasta võib see olla Tiigritele, Jänestele ja Härgadele.

Silja Palm

Tiibeti astroloog

Share via
Copy link
Powered by Social Snap