REMONDITUD REIU RAUDTEESILD TAAS KERGLIIKLEJATE PÄRALT

Remonditud Reiu raudteesild kergeliiklejatele. Foto: Raiko Hiis

Jaanuari alguses alanud remonditööd Reiu raudteesillal on lõppenud ning sild jalutajatele ja spordisõpradele taas avatud.

Remondi käigus vahetati sillal välja kõik puitkonstruktsiooni osad. Lisaks paigaldatakse sillale peagi uued valgustuse liikumisandurid ning silla Raeküla poolsesse otsa metallpiirded, mis takistavad mootorsõidukitega (autod, mootorrattad, ATVd) silla ületamist, kuid need tööd ei sega enam jalutajatel ja tervisesportlastel sillal liiklemist.

“Mul on väga hea meel, et jaanuarikuusse kavandatud remonditööd said planeeritud tähtajaks valmis ning Pärnumaale ajalooliselt tähtis sild, mida võib ka pidada omamoodi Paikuse maamärgiks, on saanud korda. Täna kasutavad Reiu vana raudteesilda ühenduslülina aktiivselt nii Paikuse kui Pärnu elanikud, sest sild võimaldab mugavat ja ohutut ligipääsu Reiu jõe mõlemale kaldale jäävatele tervisespordiradadele,” sõnas Paikuse osavallakeskuse juhataja Marika Valter.

Silla remont läks maksma ümmarguselt 38 965 eurot. Töid tegi osaühing Virrex.

Reiu raudteesild rajati 1927. aastal seoses Lelle-Papiniidu raudteelõigu ehitusega. Kergliiklejatele avati endisaegne raudteesild 2010. aastal pärast renoveerimist.

KU päevatoimetaja