OTEPÄÄL TANTSITAKSE „PÖÖRIPÄEVAST PÖÖRIPÄEVA”

Valgamaa tantsupidu 2018. Foto: Monika Otrokova

27. novembril kell 17.00 tantsitakse Otepää keskväljakul õhtuhämaruses meeleolukalt läbi nelja aastaaja. Tantsupidu on pealtvaatajatele tasuta.

Tantsupeo pealavastaja on tuntud tantsupedagoog ja Otepää Gümnaasiumi õpetaja ning arvukate tantsurühmade juhendaja Kaire Ojavee. Teda abistavad Eha Mandel (memmede ja seenioride rühmad), Kaidi Pajumaa (vahetekstid). Peomuusika mängis sisse Margit Tali koos oma bändiga.

„Tantsupidu „Pööripäevast pööripäeva“ liigub jaanuarist detsembrisse kätkedes endas väga väikest osa rahvakommetest ning püüdes lahti mõtestada kaasaegseid tantse rahvakalendrist vaadatuna.“ sõnas Kaire Ojavee.

Tantsupeol osaleb kokku 39 rühma ligi 500 osalejaga, sh laste tantsurühmasid 13, noorte ja neidude tantsurühmasid viis, täiskasvanute tantsurühmasid 20, pererühmi üks.

Ansambli Ska Faktori laulust „Tantsupeole“ on aastate jooksul kujunenud noorte üks lemmikumaid tantsupeo-lugusid. See lugu ei puudu ka Valgamaa tantsupeo repertuaarist. Ska Faktori laulja Taavi Otsus ütles, et osales ka ise kooliajal rahvatantsus. Kahjuks ei saadud ülevaatuselt läbi ja rahvatantsukarjäär jäi tookord soiku. Populaarne tantsupeo laul sai alguse aga hoopis laulupeoga seoses. „Elasin tol ajal Kadriorus ning lauluväljakul toimuv oli hästi korteriaknast kuulda. Kuulsin läbi avatud akna lauluväljakul toimuvat. Kuuldu andis idee ja formuleerus lauluks seal samas korteri aknal istudes. Tore, et üks lihtne uitmõte pani alguse ühele laulule, mis elab praegu juba oma elu,“ märkis Taavi Otsus. „Soovin kõigile Valgamaa tantsupeol osalejatele vahvat pidu!“

Valgamaa tantsupeo korraldavad Otepää Kultuurikeskused, toetavad Valgamaa Omavalitsuste Liit, Eesti Kultuurkapitali rahvakultuuri sihtkapital ja Valgamaa ekspertgrupp, Eesti Rahvakultuuri Keskus, Otepää Vallavalitsus, Rahandusministeerium, Valgamaa Rahvakunsti ja Käsitöö Keskselts ja ansambel Ska Faktor.

KU päevatoimetaja

Valgamaa tantsupeo kava

⇒ Kell 17.00 avamine Otepää keskväljakul
⇒ C rühmad: K. Ong „Tantsupeole“
⇒ Naisrühmad: H. Kängsepp „Tulen ja lähen“
⇒ Pererühmad: T. Kukk „Koos“
⇒ Naisrühm: R. Porosson „Vihmakõnõ“

⇒ 7.-9. klass: M. Saar ⇒„Stadilpolka“ ; „Tuurit-tuurit“

⇒ Väike võimleja: T. Aasaroht „Nõiad“

⇒ Mehed: M. Saar „Käivad Virus vihtlemas“

⇒ C rühmad:A. Laine „Lätsi sanna“

⇒ Memmed/seeniorid: M. Janisk „Jaanipäev“

⇒ Neiud: A. Lääne „Heinalised“
⇒ Memmed/seeniorid: „Kalamies“

⇒ 4.-6.klass: „Augusti polka“ ja „Kolmepuari“

⇒ 2.-3.klass: A. Kurrikoff-Hermann „Kodumäng“ ja „Rikas ja vaene mees“

⇒ Segarühmad: K. Järvis „Mul pole mõisa“

⇒ Naisrühmad: A. Laine „Kergole“

⇒ Segarühmad: Ü. Feršel „Igavene labajalg“ ja E. Jakobson „Tantsime Aissa“

⇒ Lasteaed + 1.-2.klass: „Jõulusoov“ ja „Tantsime koos“ Finaal: Kruuv „Jõulud oleks valged“