KERTTU-KADI VANAMB: KOOLIÕPILASTE KAASTÖÖD MAAKONNALEHTE ON VÄGA OODATUD

Jõgeva maakonnalehe Vooremaa peatoimetaja Kerttu-Kadi Vanamb Siimusti raamatukogus 21 oktoobril 22 oktoobril ilmuvat ajalehte tutvustamas. Foto: Tiina Mihhailov

Praegu kestev raamatukogu kuu on pühendatud kahesaja aasta möödumisele esimese eestikeelse ajalehe, Otto Wilhelm Masingu toimetatud Maarahwa Näddala Lehe ilmumisele.

Sellele keskenduvad nii raamatukogud kui ajakirjandus. Jõgeva vallas asuvat Siimusti raamatukogu külastas 21. oktoobril Jõgevamaa ajalehe Vooremaa peatoimetaja Kerttu-Kadi Vanamb.

Peatoimetaja saabus Siimusti raamatukokku kohtumisele otse kiirelt ajalehetegemise toimingult. Ta võttis kaasa järgmisel päeval, 22. oktoobril ilmuva Vooremaa küljed. Kohtumisele tulnud Siimusti lasteaed-algkooli kuuenda klassi õpilastele oli neid põnev vaadata. Homset ajalehte ei näe ju igapäev.

Kerttu-Kadi Vanamb rääkis, et toimetuse töös on üks kiiremaid ja pingelisemaid toiminguid ajalehe esikülje kokkupanemine, sest vaatamata planeerimisele võib tekkida uus ja aktuaalsem teema.

„Ajakirjanik ei tohi oma allikaid reeta,” selgitas Vanamb ajakirjanduseetika põhitõdesid.

Mõnedki kooliõpilased tundsid huvi, kas maakonnalehte on võimalik kaastööd teha? „See on väga tore kui lapsed ja noored kirjutavad ajalehele nendele olulistest ja huvipakkuvatest teemadest,” vastas Kerttu-Kadi Vanamb. Üks tüdruk tundis huvi, kas ajalehele on võimalus saata ka joonistusi? „Ka joonistused on väga oodatud,” lausus peatoimetaja.

Ajakirjaniku elukutse mõtestas avara silmaringiga ja hooliva südamega peatoimetaja Kerttu -Kadi Vanamb lahti seisukohaga, et ajakirjanik on inimene, kes tahab ja saab maailma muuta.

Vooremaa peatoimetajat tänas huvitava kohtumise eest Siimusti raamatukogu juhataja Tiina Mihhailov.

Jaan Lukas