TULEVAL AASTAL PUHKEB PÄRNUS ÕIDE ENNEOLEMATULT PALJU KEVADLILLI

Krookus. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Pärnu keskuslinnas on viimastel aastatel mulda saanud tuhandeid sibullilli, mis löövad kevadeti haljasaladel, ringristmikel ja parkides lahti värvikireva õitemere. Järgmisel kevadel on suvepealinn looduse tärkamise ajal veelgi lillerikkam, sest sel sügisel pistetakse mulda 18 000 uut mugulsibulat.

„Kui paar aastat tagasi õitses Pärnus kevadel umbkaudu 40 000 sibullille, siis tänavu juba üle 50 000 lille, sest oma esimesi õisi näitasid läinud sügisel peenardesse istutatud tulbid, hüatsindid, krookused ja püvililled,“ räägib Pärnu linnaaednik Anu Nurmesalu.

Seega kasvab Pärnus tulevaks kevadeks sibullillede hulk pea 70 000 taimeni.

Suuremaks istutamiseks läheb lähinädalatel

Mis tooni ja mis lilled täpselt kuskil on, seda saab igaüks ise kevadel uudistada Pärnu Rannapargis elevandipere ja Raimond Valgre kuju juures, Koidula ja Brackmanni pargis, Esplanaadi-Mere puiestee nurgal kiviktaimlas, Remmelga tänaval Rannapargis ja Riia maantee ääres Leinapargis.

Suuremaks istutamiseks läheb lähinädalatel, aga 2000 tulbimugulat on juba omale Martensi väljakul lehisepuude all kodu leidnud. Enne tulpide istutamist uuendati ja väetati seal pinnast ning puudele tehti hoolduslõikust. Lehiste alla istutati ka 240 kaselehelist enelat.

eesmärk – panna Pärnus õitsema nii palju kevadisi sibullilli kui on linnas elanikke – on täitunud.

Nurmesalu sõnutsi on viimaste aastate istutustööd Pärnu linnapilti palju lilleilu ja värvi juurde toonud ning tema kunagine eesmärk – panna Pärnus õitsema nii palju kevadisi sibullilli kui on linnas elanikke – on täitunud.

„Praegu on tulpide, krookuste, hüatsintide ja laukude ehk püvilillede hulk jõudsalt kasvanud, aga edaspidi tuleb hakata istutusalasid otsast uuendama ja vanu mugulaid värskete vastu välja vahetama,“ selgitab Nurmesalu.

KU päevatoimetaja