JÄÄAJA KESKUSE RAJAD AVASTAJATELE

Jääaja Keskus. Fotokollaaž: Katrin Pai ja Urmas Saard

Koolivaheajal, 23. oktoobrist kuni kuu lõpuni oodatakse Jääaja Keskusesse külla nii suuremaid kui väiksemaid sõpru. Läbi keskuse kolme korruse saab koolivaheajal avastada palju põnevat, mis tavapilgul võib märkamata jääda. Kõiki külastajaid ootavad põnevad avastajate rajad!

Kas tead, mida sõid mammutid? Kas tead, mis värvi on kopra hambad? Kas tead, mis on jää sulamistemperatuur? Kas tead, mis põhjustab virmaliste teket? Kas tead, miks jääkaru pingviine ei söö? Tule ja uuri ise!

Avastusrajad kulgevad kahel erineval raskustasemel. Väikeste avastajate rajal on peamine rõhk loomadel ning nende elul enne ja pärast jääaega. Suurte avastajate rajal saab uurida loodust, inimest, ilma ja nende omavahelisi seoseid. Radu võib läbida kas iseseisvalt või koos vanemate abiga. Kõiki radade läbijaid ootavad Jääaja Keskuse poolt auhinnad!

Ka virtuaalreaalsusprillid pole keskusest kadunud. Virtuaalreaalsuse prillidega saab sukelduda ürgmere põhja ja kohtuda trilobiitide, hiiglaslike merikiskjate, meriskorpionite ja nautiloididega. Samuti on võimalik näha, milline nägi Eesti ala välja 600 miljonit aastat tagasi ja kogeda elu minevikus!

Avatud on maalilise Saadjärve vaatega peresõbralik Jääkaru kohvik.

Jääaja Keskus on avatud teisipäevast pühapäevani kell 10:00-17:00.

KU päevatoimetaja

Share via
Copy link
Powered by Social Snap